Afbeelding
G. Brokelman

Vechtdallopers halen bevrijdingsvuur op

zo 23 april 2023 Hardenberg

Loopgroep de Vechtdallopers uit Hardenberg doen mee aan de nationale bevrijdingsvuurestafette. Daarvoor vertrekt de groep op de avond van de vierde mei naar Wageningen waar, tijdens een ceremonie, om middernacht het bevrijdingsvuur wordt ontstoken op het 5 Mei plein.

Het bevrijdingsvuur is het symbool voor het leven en vrijheid en wordt daarom ook het Vrijheidsvuur genoemd. Tijdens de ceremonie ontvangen alle deelnemende loopgroepen uit het hele land het vuur per fakkel en lopen,onder begeleiding van fietsers, naar hun eigen gemeente. De Vechtdallopers brengen lopend, in alle vrijheid, het vuur naar Hardenberg. “Voordat we in Hardenberg aankomen maken we nog een laatste stop bij Schöttinck in Oud-Bergentheim. Van daaruit lopen we als groep gezamenlijk, met wethouder Alwin te Rietstap, naar de Markt in Hardenberg.
Op de Markt worden we ontvangen door burgemeester Offinga. Daar zullen we de vuurschaal ontsteken met onze vrijheidsfakkel. We hopen dat velen van jullie hierbij aanwezig kunnen zijn om ons te verwelkomen. We zijn te volgen op instagram via estafettevechtdallopers,” aldus een woordvoerder van de Vechtdallopers wiens speciale dank uitgaat naar haar sponsoren: Gemeente Hardenberg, Auto Combi, PlastChem, Dion, Heuver, Hawe Tweewielers, Prins Sport, Gall&Gall, Groenteboer Vasse, Albert Heijn, Koekbakkerij Nanning, Nuvelstijn Mode, Habo, Wijha, Peters Hout & Bouwmaterialen, Veenlust, Vrieling, Schöttink en Vechtdallopers.

Afbeelding
Ouderenbingo Hardenberg 5 minuten geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen Hardenberg 1 uur geleden
Hennie Otten werd in het zonnetje gezet omdat ze al 50 jaar collecteert voor het Koningin Wilhelmina Fonds.
Collectante onderscheiden Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
De merel Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Natuurschilderij maken Hardenberg 4 uur geleden