Afbeelding
Advertorial

Hoe je kunt beginnen met domotica in huis

wo 2 november 2022 Hardenberg

Domotica is misschien een begrip dat nog niet bekend is bij velen. Het heeft alles te maken met het automatiseren van allerlei onderdelen binnen jouw huis. Domotica in huis wil dus zeggen dat je allerlei digitale apparaten kunt automatiseren en het op die manier nog makkelijker voor jezelf maakt. Het was nog nooit zo gemakkelijk om je huis te automatiseren. Je kunt je verlichting, muziek en zelfs je televisie automatiseren. Deze systemen zijn eenvoudig te bestellen waarna je er gelijk mee aan de slag kunt. Eenvoudig wonen was nog nooit eerder zo realistisch.

Verschillende systemen

Er zijn verschillende domotica systemen die jij kan aanschaffen voor bij jou thuis. Zo is er allereerst de BuschFree@Home. Dit systeem wordt het brein van jouw woning. Je installeert het eenvoudig in huis waarna er tot wel 150 apparaten verbonden kunnen worden. Zo kun je bijna al je apparaten draadloos bedienen. Ditzelfde kan met systemen als Niko Home Control, eNet Smart Solutions en KNX. Het grote voordeel van Niko Home Control kun jij nog energiezuiniger en veiliger wonen doordat je jouw verlichting simpel kan aansturen. 

Verlichting automatiseren

Vind jij het ook soms zo vervelend om op de moeten staan om de lichten aan of uit te moeten doen met een lichtschakelaar? Dan is domotica de perfecte oplossing voor jou. Je hoeft niet langer op te staan, want tegenwoordig kun jij vanaf de bank jouw verlichting aansturen. Met een druk op je smartphone kun je jouw lampen precies zo aanzetten zoals jij dat wil. Wil je gedimd licht? Of wil je juist een leuke kleur instellen? Dan kan dat vanaf nu heel eenvoudig door middel van een van de moderne domotica systemen. Schaf de LED verlichting aan die je precies kunt regelen op het gebied van helderheid en kleur en verbind deze gelijk met het domoticasysteem dat jij in huis hebt.

Waarom domotica?

Het doel van domotica is eenvoudig. Het maakt het leven in huis comfortabeler en vooral een heel stuk makkelijker. De systemen kunnen rechtstreeks worden geïnstalleerd waarna ze in combinatie met al je andere apparaten kunnen functioneren. Je maakt het zo enorm eenvoudig voor jezelf. Ook wanneer je hulp nodig hebt met het installeren van een geïntegreerd domotica systeem kun je terecht bij specialisten die jou precies kunnen adviseren en daarbij het best passende systeem bij jou in huis plaatsen. 

Ervaar domotica

Voordat je besluit een domotica systeem te plaatsen bij jezelf in huis, kun je de verschillende systemen ervaren in de showroom. Ga eens langs bij een van de domotica leveranciers en beleef de automatisering zoals die hoort te zijn. Vervolgens kies je het systeem dat precies aansluit bij jouw wensen waarna je van een compleet geautomatiseerde woning kunt genieten.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 6 minuten geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 11 minuten geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 32 minuten geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 1 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 4 uur geleden