Afbeelding
G. Brokelman

Gramsbergen Lichtstad bruist!

wo 31 augustus 2022 Hardenberg

Onder het genot van een feestelijk drankje en taartje werden op zondag 28 augustus de oud (jeugd) bestuursleden van de Oranjevereniging Gramsbergen ontvangen op de Combibaan in Gramsbergen. Gramsbergen Lichtstad bestaat dit jaar vijftig jaar en op zondag was er de jubileummiddag en Lazy Sunday. De afgelopen periode is er veel oud beeldmateriaal van Gramsbergen Lichtstad verzameld, wat tijdens de jubileummiddag werd tentoongesteld. Er werd gelachen en geproost op nog vele prachtige jaren Gramsbergen Lichtstad De Jubileummiddag ging vervolgens over in de Lazy Sunday, ook op de Combibaan. Een fijn zonnetje brak door en het terrein van de Combibaan stroomde binnen enkele minuten vol. Er werd genoten van live-muziek, de Golden Egg Games van de Jeugdgroep, diverse jonge en oude machines, trekkers en vrachtwagens en natuurlijk stonden er ook foodtrucks. De middag vloog voorbij, een zeer geslaagde middag.

55+ avond met Dick van Altena

In een volle Binder trad op maandagavond Dick van Altena op, georganiseerd door de Stichting 55+ Actief Gramsbergen. Met zijn warme zangstem bracht hij prachtige luisterliedjes ten gehore waar de bezoekers zichtbaar van genoten door af en toe mee te neuriën of zachtjes mee te zingen. Liedjes over het leven maar ook met humor in het nummer ‘Gooi nog eens een blok op het vuur schat’. Een prachtige avond waar iedereen van heeft genoten.

Gramsberger Masked Singers

Wegens groot succes in 2021 werd ook dit jaar weer de Gramsberger Masked Singers georganiseerd. Het is een relatief nieuw onderdeel van de Feestweek, waarbij bekende Gramsbergers zich, gehuld in een pak, presenteren aan het publiek en live een nummer zingen. Het publiek moet vervolgens raden wie er achter de vermomming schuilgaat. Dit jaar werd de Gramsberger Masked Singers georganiseerd in ’t Hooge Holt, het was volledig uitverkocht dus de zaal zat bomvol. De 10 Masked Singers uit Gramsbergen waren stiekem wel wat gespannen, maar hebben stuk voor stuk een fantastische performance neergezet. De Masked Singers waren: Guus Meesters, Marjon Boonstra, Eerhard Kooy, Ron Kassies, Paulien Reinders, Erna Slot, Jacco Ballast, Bert-Jan Ramaker, Erika Kuiper en Maarten te Raa, De avond werd gepresenteerd door Marcel Kroes, die dat met veel enthousiasme deed. Mensen in de zaal konden raden via app op de telefoon, na afloop van de optredens was Bert Edelijn de gelukkige winnaar, op plek twee Henriette Withaar en op plek drie Annelies Waterink. 

Gezellige ochtend in Zorgcentrum ’t Welgelegen

Woensdagochtend was er een gezellige morgen voor de bewoners van ‘t Welgelegen, Het Weerdje en de Gramsberger State. Deze werd georganiseerd door de Oranjevereniging Gramsbergen e.o., Wijksteunpunt ’t Welgelegen en Kinderdagverblijf De Dassenburcht. 

Na een kopje koffie en plak cake kwamen tien kinderen van de Dassenburcht. Samen met de bewoners hebben ze het boerderijspel gedaan en een speurtocht langs allerlei dieren. Een favoriet spel was bij de geit, melkpakken omgooien. De kinderen en de bewoners hebben erg genoten. Tussen de middag werd samen gegeten, dit was een traditionele feestweekmaaltijd; tomatensoep, salade en een broodje hamburger, met als toetje een ijsje. Het was een hele gezellige ochtend met oud en jong samen.

Kindermiddag

Woensdagmiddag stond in het teken van de kindermiddag! Op de Combibaan was voor de jeugd weer van alles te beleven; stoepkrijt, stormbaan, speurtocht, Arrow Battle, volleybal, schminken, diverse springkussens en spellen. Tussendoor kon er lekker een glaasje ranja, snoepje en een heerlijk ijsje van Sweet on Wheels worden gehaald. Groep 6/7/8 streden in teams om de prijzen, de prijzen zijn gewonnen door team 6 (eerste prijs) team 14 (tweede prijs) en team 10 (derde prijs). De kinderen hebben genoten van een sportieve en gezellige dag. De kindermiddag werd georganiseerd in samenwerking met Comité Kindervrienden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
SV Gramsbergen op koers voor 3e periodetitel Sport Ingezonden 9 minuten geleden
Afbeelding
Prima resultaten bij het NK dammen voor pupillen. Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
'48 joar olderwets høken met Normaal' Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsslachtoffers herdacht op het Badhuisplein Hardenberg 4 uur geleden
koffie hoort erbij.
Parkinson Café Hardenberg: dagbesteding? Hardenberg Ingezonden 4 uur geleden