Afbeelding
Ivo Schoemaker

Gramsbergen Studio Feestweek een succes

ma 6 september 2021 Hardenberg

Dit jaar werd Gramsbergen Lichtstad in de vorm van Studio Feestweek georganiseerd. Een week gevuld met sportieve en culturele activiteiten, vanwege de maatregelen op kleine schaal en zonder publiek. Vrijdagavond 27 augustus werd de vlam aangestoken en vele straten in Gramsbergen waren gehuld in verlichting en versiering, om zo de sfeer van de traditionele Gramsbergen Lichtstad levend te houden.

Straten en buurtverenigingen konden zich opgeven voor de Straten Challenge, waarbij onderling de strijd werd aangegaan. Een aantal activiteiten waren live te volgen via een livestream, zo kon iedereen vanuit de huiskamer meegenieten. Afgevaardigden per straat namen deel aan diverse activiteiten zoals de Slimste straat, de Sportiefste straat en de Pannenkoekenrace. Een opvallend nieuw onderdeel was The Masked Singers, waarbij bekende Gramsbergers zich onherkenbaar in verkleedkleding presenteerden aan het publiek. Ze zongen live een nummer, waarna het aan het publiek was om te raden wie er onder het pak schuilging. Een spectaculaire avond waarbij enorm werd genoten, door zowel publiek als de zangers zelf. 

Ook voor de jongsten en de ouderen was er wat te beleven. Tijdens een gezellige ochtend in ’t Welgelegen konden de rollators en rolstoelen door een heuse wasstraat, waarbij kinderen van Kinderdagverblijf Dassenburcht hun handen uit de mouwen staken. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd was er een kindermiddag op de Combibaan, volledig in het teken van sport, spel en plezier. 

Op zaterdag 4 september werd de eindstand opgemaakt, het was spannend en de onderlinge verschillen waren klein. De grote winnaar van de Gramsbergen Straten Challenge 2021 is geworden: buurtvereniging Osseweide.

Er wordt teruggekeken op een geslaagde week, die niet mogelijk zou zijn geweest zonder Gramsbergers, vrijwilligers, (buurt)verenigingen en sponsoren. Volgend jaar hopen we de inwoners van Gramsbergen en omgeving weer te mogen verwelkomen bij de 50e editie van Gramsbergen Lichtstad! Deze zal plaatsvinden van 26 augustus t/m 3 september 2022.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 5 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 7 uur geleden