De droom van Luna Schuldink, een handbalclub in Hardenberg, komt misschien wel uit.
De droom van Luna Schuldink, een handbalclub in Hardenberg, komt misschien wel uit. G. Brokelman

Handbal in Hardenberg?

di 4 mei 2021 Hardenberg Handbalvereniging Hardenberg

Luna Schuldink, zestien jaar en woonachtig in Hardenberg, is de initiatiefneemster voor een eventuele handbalclub in de gemeente Hardenberg. “Al lange tijd wil ik erg graag op handbal. Veel van mijn familieleden hebben vroeger gehandbald bij een handbalvereniging in Hardenberg. Zelf ben ik enthousiast over het snelle en dynamische spel. Helaas is handbal spelen in Hardenberg nu niet meer mogelijk”, vertelt Luna.

In Dalfsen en Langeveen is een handbalvereniging. “Hier trainen is voor mij qua afstand niet te doen. Vorig jaar bleef het bij het sturen van een mail naar de Nederlandse Handbal Bond”. Enige maanden geleden heeft Luna weer de stoute schoenen aangetrokken en dit heeft dit ertoe geleid dat de Nederlandse Handbal Verbond (NHV) ervoor gaat zorgen dat er clinics worden gegeven in Hardenberg.

Nieuwe uitdaging

“Ik speel nu acht jaar tennis maar op zoek naar een nieuwe uitdaging. En handbal lijkt mij fantastisch. Daarom heb ik in april weer een mail gestuurd en kwam ik in contact met Danny de Ruiter”. Danny de Ruiter: “’De aanhouder wint. Wij hebben onderzoek gedaan. Jaren geleden was er een handbalvereniging in Hardenberg. Deze vereniging was gevestigd op de Boshoek, waar nu de jeu de boules vereniging is gevestigd. We willen graag het handbal meer onder de aandacht brengen in Hardenberg. We hebben besloten om drie clinics te geven en hopen dat we dan verder kunnen uitbreiden. Je ziet in andere steden vaak dat de handbal wordt ondergebracht bij een voetbalvereniging. Verder zijn we in gesprek met de handbalvereniging in Langeveen om een soort ‘dependance’ te vormen in Hardenberg”.

Enthousiaste groep

Inmiddels heeft Luna zelf een enthousiaste groep van 11 meiden (en één jongen) bij elkaar, die volgend seizoen graag aan de handbalcompetitie willen gaan deelnemen. Jongens zijn welkom mee te trainen, maar zullen waarschijnlijk niet meespelen in de competitie. “Vanaf 14 jaar is gemengd spelen niet meer mogelijk, dan wordt de jeugd verdeeld in heren- en damesteams. Maar als er voldoende jongens zijn, weet je maar nooit”, laat Danny weten.

Clinics

De jongeren krijgen op zaterdag 8, 15 en 29 mei om 13.00 uur een clinic aangeboden onder leiding van twee NHV-clinicgevers. “De clinic wordt gegeven door Edwin Kippers, talententrainer Handbalacademie in Papendal, en zijn zoon Morris, één van de talenten. De eerste clinic wordt gegeven op het korfbalveld van Juventa aan de Kruserbrink. De tweede en derde clinic wordt gegeven in sporthal de Beek, als de coronamaatregelen het toelaten", vertelt Danny. “Niet alleen jongeren hebben zich aangemeld voor de clinic. Ook hebben zich enkele senioren gemeld. Zij zijn natuurlijk welkom”, vertelt Luna.

Kom jij zelf uit (de regio) Hardenberg en/of wil je iets betekenen voor dit mooie initiatief? Sluit gerust aan bij de clinics op 8, 15 en 29 mei. Of wil je helpen om komend seizoen misschien een nieuwe vereniging op te richten, enkele trainingen te verzorgen, of nieuwe leden te werven? Stuur hiervoor even een mailtje naar informatie@handbal.nl. of luna.schuldink@gmail.com, Voor informatie kijk op www.handbal.nl/.../mooi-initiatief-handbal-in...

koffie hoort erbij.
Parkinson Café Hardenberg: dagbesteding? Hardenberg Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Enorme belangstelling voor Dodenherdenking op de Besthmenerberg Ommen 2 uur geleden
Afbeelding
Herdenking slachtoffers Kamp Erika Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 18 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 21 uur geleden