Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.

Mega Wandel Marathon voor ‘Het Gehandicapte Kind’

za 4 mei 2024 Hardenberg

Marjon Boersma uit Hardenberg en haar vriendin Inge Meeuwes uit Steenwijk doen mee met de Mega Wandel Marathon van Stichting het Gehandicapte Kind op zaterdag 25 mei. Het betreft de derde editie van dit wandelfeest, dat plaatsvindt in de omgeving rond Arnhem. Marjon en Inge hopen via hun deelname zoveel mogelijk (sponsor)geld in te zamelen voor het goede doel. “En de eerste duizend euro is inmiddels al binnen,” juicht Marjon enthousiast. 

“De Mega Wandel Marathon is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind en iedereen kan en mag meewandelen en zo sponsorgeld ophalen om projecten voor kinderen met een handicap te steunen. Wij wandelen mee voor 21 km”, aldus het tweetal.

“Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam doordat ze ver weg van huis naar school gaan, niet kunnen sporten bij de lokale sportvereniging of niet mee kunnen spelen in de speeltuin omdat deze niet toegankelijk is. De handicap bij deze kinderen kunnen we niet wegnemen, de eenzaamheid wel. Met de Mega Wandel Marathon gaan deelnemers samen wandelen en geld ophalen om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met leren, sporten en spelen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een handicap vijf keer zoveel worden buitengesloten als kinderen zonder handicap. Ook komt naar voren dat de helft van de kinderen met een handicap het gevoel heeft er niet (helemaal) bij te horen (51%). Dat kunnen en moeten we veranderen”. 

Iedereen hoort erbij

Daarom organiseert Stichting het Gehandicapte Kind de Mega Wandel Marathon: het mooiste wandelfeest waar iedereen aan mee kan doen en er 100% bij hoort. Waar lopen we voor? Samen proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen met een handicap zodat zij niet worden buitengesloten maar mee kunnen doen in de speeltuin, op school en bij de sportclub. Dat kinderen met een handicap vaak alleen spelen is niet omdat ze dat willen, maar omdat 90% van de speelplaatsen in Nederland niet voor hen geschikt is. Met het geld dat we ophalen kunnen we een bijdrage leveren dat speeltuinen in de buurt toegankelijk worden gemaakt voor kinderen met een handicap zodat zij er samen kunnen spelen met hun leeftijdsgenootjes. 

Samen sporten op de club 

Kinderen met een beperking zien hun broertjes, zusjes en klasgenoten wekelijks naar trainingen en wedstrijden gaan. Ze willen dolgraag meedoen en samen sporten, maar ze staan langs de lijn. Dankzij de bijdrage van Mega Wandel Marathon deelnemers worden diverse projecten gesteund waarbij kinderen met een handicap samen sporten met kinderen zonder handicap bij de sportclub in de buurt. Stichting het Gehandicapte Kind maakt zich hard voor kinderen met een handicap: ook zij moeten mee kunnen doen in onze samenleving door in de buurt te kunnen spelen, sporten en naar school te gaan met leeftijdsgenoten zonder beperking. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers. Hun missie: Geen kind zonder vriendjes. 

Doe mee!

Bent u het eens met Het Gehandicapte Kind? Steun Marjon en Inge dan tijdens de Wandelmarathon. “Doe een donatie, zodat we met elkaar de realisatie vergroten en zoveel mogelijk geld ophalen.  Want iedereen verdient het om te kunnen spelen, te leren en te sporten. Kijk voor meer info en doneren op: www.megawandelmarathon.nl of via de link: https://tinyurl.com/23hzocjj.   

Vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest werken hard aan de bouw van een replica van een plaggenhut in Dedemsvaart.
HVA bouwt plaggenhut Hardenberg 47 minuten geleden
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 19 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 22 uur geleden