De jubilarissen werden lovend toegesproken en aansluitend op passende wijze gehuldigd.
De jubilarissen werden lovend toegesproken en aansluitend op passende wijze gehuldigd. Jubal

Jarig Jubal huldigt vier trouwe leden

zo 15 mei 2022 Dedemsvaart

Jubal is een Hebreeuwse naam voor jongens. Het is ook een bijbelse naam die verwijst naar een van de zonen van Lamech, die zich kenmerkte door zijn muzikale kwaliteiten. Mede daarom is het ook een veelgebruikte naam voor muziekverenigingen en showorkesten, waaronder Jubal Dedemsvaart. Een vereniging waar de muzikaliteit van af spat. En dat al ruim 60 jaar lang. Liefst 52 jaar heeft Bert van Faassen daaraan bijgedragen. Om die reden werd de Dedemsvaarter geëerd met een oorkonde, bloemen en de gouden speld van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). 

De huldiging vond plaats tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de muziekvereniging op 11 mei. 

Meer trouwe leden

Naast de gouden jubilaris werden ook Riny van Faassen, Peter Vianen en Andrea van Dijk in het zonnetje gezet. Riny vanwege haar 45 jarig lidmaatschap, Peter vanwege zijn 40-jarig jubileum en Andrea vanwege haar zilveren jubileum (25 jaar). “Jubal mag trots zijn op zulke actieve leden met zo’n langdurig lidmaatschap”, prees voorzitter René van den Berg de jubilarissen, die naast het musiceren ook allemaal diverse functies binnen de vereniging hebben bekleed in de afgelopen jaren.  

Jubileumactiviteiten

Wetenschappers zijn het al jaren eens dat muziek een belangrijke rol speelt bij het welbevinden van mensen. Het zelf musiceren, maar ook het luisteren naar en meezingen/klappen met muziek geeft energie en levenslust. Het grote publiek heeft dat via Jubal al vaak kunnen ervaren en ook voor de komende maanden staan er tal van (publieks)activiteiten op stapel, waarbij Jubal aanwezig is. Bijvoorbeeld op de Streekmarkt in de Van Dedemtuin op 21 mei. Ook staan er in juni en juli als vanouds diverse wijkconcerten op het programma. Verder is Jubal onder meer aanwezig bij de zomermarkten op 25 juni en 24 september en geeft de jarige muziekvereniging op 19 november een Stamppotconcert in De Baron. “Kortom een vol programma, waar vast nog meer bij komt. Houd onze actuele agenda in de gaten op www.jubal-dedemsvaart.nl om niets te missen,” adviseert de voorzitter.

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 25 minuten geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 2 uur geleden
Afbeelding
Merchandise laten maken? Dit is wat je moet weten! Partnerbijdrage 5 uur geleden