Afbeelding

“Toscane is cool en ijs heel lekker”

zo 4 juli 2021 Dedemsvaart

Peuters van Peuterspeelzaal De Regenboog in Dedemsvaart hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan ijssalon Toscane in Dedemsvaart. Het bezoek werd gebracht op basis van het thema: Oef wat warm.  

“Het was weliswaar niet superwarm, maar ook dat biedt mogelijkheden om kinderen de verschillen tussen warm en koud te laten ervaren”, aldus de peuterleiding. “We hebben diverse hoeken op de groepen, die op dit thema aansluiten. De kinderen kunnen bijvoorbeeld op de groep ijsjes maken, barbecueën, maar ook in een tent kamperen”. Omdat een ijsje eten bij het thema hoort gingen de peuters naar Toscane. “Super cool met heel lekker ijs”, aldus een van de peuters. Ook deze week brengt een groep bezoek aan de ijssalon. “Vanaf de peuterspeelzaal lopen de kinderen aan het evacuatiekoord, zodat vervoer veilig is naar de ijssalon. Toscane biedt de peuters uitgebreid tijd om de gewenste smaak te kiezen. Een supermooie oefening voor de sociaal emotionele ontwikkeling; het maken van keuzes voor jezelf. En daarnaast een heel gezellig uitje”.

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 9 uur geleden
Op de foto, genomen door Geert Westerhof: de heer Gellekink, lid Raad van Bestuur van St. Saxenburgh, Gert Gerrits, voorzitter van HardenbergArt, en Willemien Bulthuis als verbindende factor.
Kunst in het Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 10 uur geleden