Juf Lidy werd op het schoolplein feestelijk toegezongen en getrakteerd door de kinderen.
Juf Lidy werd op het schoolplein feestelijk toegezongen en getrakteerd door de kinderen. CBS De Regenboog

Feestelijk jubileum voor Juf Lidy

ma 28 juni 2021 Dedemsvaart

Ter gelegenheid van het 25 jarig dienstverband van juf Lidy Veltink bij stichting Chrono, werd vrijdag 25 juni groot feest gevierd bij cbs De Regenboog in Dedemsvaart.

Lidy begon haar onderwijscarriére in 1986 op De Bron in Zwolle. In 1990 kwam ze op De Hoeksteen. Ze startte bij de Regenboog in 1999. Door Corona was het niet mogelijk om het jubileum meteen te vieren, maar vrijdag was daar dan toch hét moment.

Gepassioneerd

Juf Lidy heeft echt hart voor het onderwijs en ze is gek op alle kinderen. Ze specialiseerde zich in het jonge kind en als juf van deze kinderen is ze echt in haar element. “Voor elk toneelstukje is juf Lidy te vinden, ze is altijd enthousiast en gemotiveerd en wil graag de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs volgen. De kinderen, maar ook wij als collega’s zijn dan ook weg van haar en dat werd vrijdag volop getoond”, aldus één van de collega’s van Lidy.

Volop cadeaus

De feestelijkheden begonnen vrijdag al vroeg. Ze werd thuis in Rheezerveen opgehaald met een camper en kreeg een ontbijtje aangeboden bij de Kotermeer in Dedemsvaart. Eenmaal op school aangekomen werd ze verrast door alle kinderen op het plein, die een lied voor haar zongen. Ze kreeg allerlei cadeautjes aangeboden die speciaal bij haar pasten: de ene groep verraste haar met bloemen, de andere met chips waar ze van houdt en weer een andere groep met bloemenzaadjes voor haar tuin. “De komende tijd hoeft juf Lidy geen boodschappen meer te doen”, lacht een collega.

Mooie eindshow

Na alle eerbetoon bezocht juf Lidy alle groepen en deelde cadeautjes uit. Er werd een workshop dans/zang gegeven door de ‘Klankenkaravaan’, met als klap op de vuurpijl een geweldige eindshow door alle kinderen van De Regenboog. Zij waren gekleed in de kleuren van de Regenboog en konden juf Lidy echt laten genieten van het optreden. “We hopen dat juf Lidy nog vele jaren zal genieten van het onderwijs bij Chrono”.

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 10 uur geleden
Op de foto, genomen door Geert Westerhof: de heer Gellekink, lid Raad van Bestuur van St. Saxenburgh, Gert Gerrits, voorzitter van HardenbergArt, en Willemien Bulthuis als verbindende factor.
Kunst in het Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 12 uur geleden