Afbeelding
De Toren

Sporters van Emsland op podium in Hoogeveen en Vilnius

za 15 december 2018 Sport

Afgelopen zaterdag, 15 december, hebben judoka’s van Emsland uit Ommen deelgenomen aan het Kersttoernooi in Hoogeveen. Mart Veurink wist in een pittige poule zijn eerste partij te winnen, helaas verloor hij daarna en mocht niet naar de finaleronde. Lars Brinkhuis kwam wel in de finale en knokte zich naar een mooie tweede plaats. Tim Kremer heeft een aantal mooie partijen laten zien en hiermee uiteindelijk de 4e plaats weten te behalen.

In Vilnius, Litouwen, werd dit weekend het Eigminas Sambo Tournament georganiseerd, een Internationaal Jeugdtoernooi. Ruim 10 verschillende nationaliteiten waren hier aanwezig om te strijden om het eremetaal. Lindy Zandman kwam uit in de klasse tot 60 kg en startte haar toernooi met een mooie winstpartij. Volgende partij werd verloren en daardoor moest ze vechten om het brons. Deze partij werd gewonnen en dus een mooie derde plaats voor Lindy in Vilnius. Lindy heeft laten zien dat ze over zeer veel kwaliteit beschikt en is niet voor niets genomineerd als Sporttalent 2018 in de gemeente Ommen!

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 11 uur geleden
Op de foto, genomen door Geert Westerhof: de heer Gellekink, lid Raad van Bestuur van St. Saxenburgh, Gert Gerrits, voorzitter van HardenbergArt, en Willemien Bulthuis als verbindende factor.
Kunst in het Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 12 uur geleden