Afbeelding
G. Brokelman

Rolstoelbus voor Roan dankzij hulp

wo 14 september 2022 Hardenberg

In januari besloten Martijn en Kim uit Hardenberg een doneeractie te starten voor de financiering van een rolstoelbus voor het vervoer van hun zoontje Roan (8 jaar), die dagelijks last heeft van epileptische aanvallen en een ernstige ontwikkelingsachterstand heeft. Een reguliere auto was niet meer geschikt voor het gezin, waardoor zij wel moesten uitwijken naar een alternatief. Uit allerlei hoeken kwam er hulp nadat het nieuws bekend werd.

Het gezin (waaronder ook zusje Elin van vijf jaar) was zo blij verrast en ontroerd door de vele hartverwarmende reacties en donaties. Mensen kwamen aan de deur, stuurden kaarten en gaven geld.

 “Het was overweldigend. Zo hoorden we ook verdrietige en persoonlijke verhalen van anderen. Niemand hoeft zijn of haar verdriet alleen te verwerken. Het is belangrijk om je verdriet te delen en te uiten, dat geeft verlichting en het gevoel dat je er niet alleen voor staat”, aldus Kim. 

Doneeractie en donaties

Met behulp van doneeractie.nl en gulle donaties van de WMO, Plus Hardenberg dankzij een flessenactie, de Bultje Foundation, Stichting Pape-fonds, het T-fonds, het RDO Balije van Utrecht fonds en SFIHG (Samenwerkende Fondsen voor Individuele Hulp voor Gehandicapten) heeft het gezin besloten om te gaan voor een mooie Ford Tourneo. Deze bus is perfect aangepast en sluit helemaal aan bij de wensen van Martijn en Kim. 

Elin gezellig naast haar grote broer

Als Roan in zijn rolstoel voor de oprijplaat wordt gezet, kunnen er twee haken aan de rolstoel worden bevestigd die helpen om hem makkelijker de bus in te rijden. Vervolgens worden er 2 extra haken op de bodem van de bus aan de rolstoel bevestigd en is er nog een extra gordel waarmee Roan veilig kan worden vervoerd. Op deze manier kan ook zusje Elin gezellig naast haar grote broer zitten en kan ook papa of mama nog naast Roan komen zitten wanneer hij extra aandacht nodig heeft door bijvoorbeeld een epileptische aanval tijdens het rijden. Vanaf de eerste rit lijkt het of Roan het ook fantastisch vindt in de nieuwe bus; hij kan zo mooi om zich heen kijken en heeft alle ruimte bij zijn benen. Het is een enorme verlichting voor het hele gezin en er wordt dan ook al volop gebruik gemaakt van de mooie bus!

Enorme dankbaarheid

Via deze weg wil het gezin ook hun dankbaarheid uiten. Martijn: “Namens mij en mijn gezin; enorme dank aan iedereen die ons gesteund heeft: vrienden, (oud)buren, familie, (schoon)ouders, (oud)collega’s en ook mensen die we niet kennen of giften uit onverwachte hoek. Wij zijn overweldigd door de vele reacties, donaties en het medeleven”.

Afbeelding
Koningsweekeind vol activiteiten Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag Wijkvereniging Baalder Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Uitvaartcentrum Dedemsvaart stuurt eerste nieuwsbrief. Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Koningsdag  Koningsbrunch Westerhaar-Vriezenveensewijk
Leve de Koning & leve Westerhaar-Vriezenveensewijk Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen in Oud Avereest Hardenberg 15 uur geleden