Koningsdag  Koningsbrunch Westerhaar-Vriezenveensewijk
Koningsdag Koningsbrunch Westerhaar-Vriezenveensewijk Eigen beheer Monique Jager Plaatselijk Belang

Leve de Koning & leve Westerhaar-Vriezenveensewijk

zo 28 april 2024 Nieuws Ingezonden

Leve de Koning &

Leve Westerhaar met al haar activiteiten tijdens Koningsdag!

Waar een klein dorp groot in kan zijn heeft Westerhaar afgelopen weekend opnieuw laten zien tijdens Koningsdag. Een dag waarop jong en oud konden genieten van diverse activiteiten.

Om 10 uur werd de vlag gehesen bij ’t Haarhuus en het voltallige college van burgemeester en wethouders waren hierbij aanwezig. De scouting was ook aanwezig tijdens het vlag hijsen en dit werd onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Soli Deo Gloria verzorgd met een groot korps die ook een mars lieten zien. Hierna vond de versierde fietsen optocht plaats. Er kwamen heel wat mooie mini Koningen en Prinsesjes voorbij op hun prachtig versierde fietsen.

Dit jaar vond de eerste editie plaats van de Koningsbrunch waar alle inwoners zich voor op konden geven en gratis konden aanschuiven. Dit is een initiatief van Plaatselijk Belang in samenwerking met de Oranjevereniging, Kulturhus de Klaampe en AZB. Met een deelname van ruim 160 inwoners was dit een geslaagde eerste Koningsbrunch waar jong en oud zichtbaar van genoten in het Kulturhus de Klaampe, die ook de heerlijke uitgebreide lunch hadden verzorgd deze dag. Tevens was het allemaal mooi versierd in het thema van Koningsdag door Balloons & Sweets.  Ook de Burgemeester en een aantal wethouders schoven gezellig aan tussen de inwoners en genoten van een Koningsmaal.

Om 13.00 uur ging de Strijd van start die werd georganiseerd door de Oranjevereniging met een mooi aantal deelnemende teams. Ze werden volop aangemoedigd door het publiek die hier in grote getale op af kwamen. Voor de kinderen was er zelfs een apart kindergedeelte opgezet dit jaar en dit werd verzorgd door de vrijwilligers van Speeltuin Ons Domein. Mede door het mooie weer was het een gezellig festijn op het terras, waarbij de inwendige mens niet werd vergeten. De DJ draaide vanuit de muziekkoepel op het evenemententerrein en zorgde voor de muzikale omlijsting deze dag. Een dag waarop we als dorp trots  kunnen terugkijken dat we dit met zoveel vrijwilligers kunnen organiseren om jong en oud mee te kunnen laten genieten.

De mooie samenwerking van diverse verenigingen heeft laten zien dat we met elkaar veel meer kunnen bereiken en er verbinding is in het dorp Westerhaar-Vriezenveenswijk.

Afbeelding
Automobilist raakt van de weg in Hardenberg en belandt in akkerland Hardenberg 29 minuten geleden
Afbeelding
Project 'Asjemenou' feestelijk geopend Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor audities voor de theatervoorstelling 'Alias Maurits' Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Kremer Superleague heeft nog kans Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
Kringloop de Samenwerking loopt zich gezond Hardenberg 18 uur geleden