Afbeelding

Prioriteiten stellen!

wo 28 februari 2024 Politiek lokaal

Een raadsperiode duurt telkens 4 jaar en omdat ik in 2022 ben gekozen in de gemeenteraad, ben ik nu dus halverwege mijn eerste termijn. Dat betekent voor mij dat ik in deze column dus zowel even terug als ook vooruit wil kijken.

Terugkijkend ben ik vooral blij dat ik mij heb kunnen inspannen voor de boeren in onze gemeente. Zo heb ik op het VVD congres een aantal moties ingediend over de PAS die ook zijn aangenomen. Dat heeft er mede toe geleid dat vorige week niet alleen ons VVD kamerlid Thom van Campen hier was om te praten met PAS melders maar dat ook Caroline van de Plas van BBB zich daarbij heeft aangesloten met de doelstelling ook daadwerkelijk een verandering in het beleid voor elkaar te krijgen en deze PAS melders te helpen. We hebben van dit bezoek geen melding gemaakt bij de pers of op Facebook want zo sta ik er niet in: het gaat niet om de publiciteit maar om het resultaat dat ik mede kan behalen in samenwerking met andere mensen van welke partij dan ook! 

Voor de komende periode moeten er in Hardenberg besluiten worden genomen over grote investeringen zoals een toekomstbestendig theater, de stationsomgeving, infrastructuur en sportvoorzieningen. Ongelukkig genoeg is juist nu de investeringsruimte beperkt omdat er ook behoorlijke bezuinigingen zijn aangekondigd voor 2026 in gemeenteland. 

Het is van essentieel belang dat de leefbaarheid in alle kernen wordt gefaciliteerd. Voor nu betekent dat wat mij betreft dat er snel een besluit moet worden genomen over renovatie of (en bij voorkeur) verplaatsing van het sportpark in Dedemsvaart. 

Terugkomend op de schaarse financiële middelen, is er geen andere conclusie verantwoord dan dat er ruimte moet worden gemaakt in de structurele begroting van onze gemeente. Hoewel we aanzienlijke reserves hebben, moet de begroting wat de VVD betreft sluitend blijven en dus zullen we prioriteiten moeten stellen bij de keuzes over de planning en de uitvoering van de voorgenomen investeringen. Dat is niet voor iedereen even prettig of vanzelfsprekend omdat dan dus niet alles zomaar kan. Een duidelijke visie op bijvoorbeeld sport en cultuur maakt het nemen van beslissingen en het dragen van verantwoordelijkheid voor investeringen eenvoudiger. Dat is bij mij op de boerderij het geval en dat is bij de gemeente niet anders, althans wat mij betreft! 

De VVD fractie is vastberaden om zich in te zetten voor een welvarende toekomst voor alle inwoners en ondernemers van onze gemeente, en we zijn bereid om moeilijke beslissingen te nemen om dat doel te bereiken.

Martijn Timmermans

VVD Hardenberg

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 19 uur geleden