Afbeelding

Beste Inwoner van onze gemeente,

do 28 december 2023 Hardenberg

Beste mede-inwoners van onze gemeente,

Terwijl we het einde van dit jaar naderen, is het tijd om terug te kijken naar wat ons het afgelopen jaar heeft beziggehouden. Het was wederom een tijd van uitdagingen en veerkracht, waarin we het als gemeenschap toch best weer goed hebben gered! .

Hoewel we ons lijken te bevinden in een ‘post-coronatijdperk’, ervaren we in onze eigen omgeving nog steeds de impact van het virus. In de politiek zijn verschuivingen opgetreden, met een gevallen kabinet en een duidelijke boodschap van kiezers die genoeg hebben van politiek geharrewar.
Lokaal staan we voor onze eigen vraagstukken. Dedemsvaart wacht nog steeds op de bouw van een nieuw sportpark en de wachtlijsten voor sociale huurwoningen blijven te lang. Vraagstukken rondom windenergie, de toekomst van onze agrarische sector en verduurzaming voor bedrijven die worstelen met stroomnetbeperkingen verdienen onze aandacht.

Naast deze zaken is er een belangrijk onderwerp dat onze gemeenschap bezighoudt: de opvang van vluchtelingen en het afnemende draagvlak daarvoor. We begrijpen dat dit een gevoelig punt is. We willen benadrukken dat we blijven streven naar een balans tussen solidariteit en begrip voor deze humanitaire kwestie, en de zorgen en behoeften van onze eigen gemeenschap.

Maar ondanks deze uitdagingen, koesteren we de hoop en vastberadenheid om vooruit te kijken. Onze gemeente Hardenberg, hoe bescheiden vaak ook, is een plek van verbinding en betrokkenheid. Vanuit die bescheiden trots beloven wij ons onvermoeibaar in te zetten. In 2024 streven we naar meer duidelijkheid op punten waar nu nog onzekerheid heerst, zodat we samen met vertrouwen kunnen bouwen aan de toekomst richting 2030.

Politiek is dichterbij dan we soms denken. We zijn het vaak eens in onze gemeente over veel zaken; we streven naar goede zorg, bereikbaarheid, ruimte voor ondernemers, natuur en betaalbare woningen voor onze inwoners. Daarom hebben we dit jaar stappen gezet naar een nieuwe manier van bouwen, waarbij we meer groen willen zien in onze toekomstige wijken.


Hopelijk kunnen we elkaar ontmoeten op de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis op dinsdagavond 9 januari 2024. Voor nu wens ik u rustige feestdagen en een hoopvol 2024.

Met vriendelijke groeten,

Bert Gelling

Fractievoorzitter VVD Hardenberg

Afbeelding
Pupil Chris Palistan doet het goed Hardenberg 9 minuten geleden
Afbeelding
Een kijkje in Hospice Dedemsvaart Hardenberg 38 minuten geleden
Afbeelding
't Uillenest geopend tijdens City Run Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Professionele tips om een probleemloze verhuizing naar Hardenberg te bewerkstelligen Partnerbijdrage 3 uur geleden
Afbeelding
Veerkrachtig Vroomshoopse Boys pakt winst tegen SC Barbaros Twenterand 4 uur geleden