Klaas Dragt
Klaas Dragt

Seksspeeltjes

wo 6 maart 2024 Op het Twenterandje

Het mannenkoor Vroomshoop verzorgt – deels samen met carnavalsvereniging de Smoezen (leuke combinatie toch?) - de inzameling van oud papier. Dat is natuurlijk bedoeld om de kas te spekken. 

Het is geen gemakkelijke klus weet ik uit eigen ervaring, want als de papiercontainer bijna vol is, sta je bovenop die bak het papier te stampen, en moet je oppassen dat je niet drie meter naar beneden kukelt (geluk bij een ongeluk: aan de overkant is de ambulancepost). En als de papierbak nog (bijna) leeg is, moet je afdalen naar de diepten van de bak, en hopen dat je er weer uit komt.

De bedoeling is het papier zo vlak mogelijk te maken, dus alle dozen plat maken. En dan kom je nogal eens rommel tegen. Mensen kopen bijvoorbeeld een nieuwe tv, en knikkeren dan de doos, zónder tv maar mét het tempex, de papierbak in. Het is ook niet lekker in half opgegeten pizza’s te trappen. Of in een open blik met verf. Gevolg: schoenen, broek en jas onder de verf. Het kan nog erger: glas. Dat is domweg levensgevaarlijk.

Ook troffen we eens autobanden aan. Er zijn dus mensen die het verschil niet weten tussen papier en een autoband. Een paar weken geleden had iemand blijkbaar genoeg van zijn cavia’s, want wij kregen zomaar gratis een caviakooi aangeboden. De cavia’s hebben we niet gevonden.

Vorige week hadden we helemaal een topvondst. Er zijn mensen die denken dat er wat mankeert aan het libido van onze leden en/of onze partners. Want we kregen zomaar gratis en voor niets wat leuke seksspeeltjes aangeboden.

Heel vervelend allemaal, want dat kost extra tijd en geld, en kan bovendien betekenen dat zo’n vervuilde papierbak niets meer oplevert, zelfs geld kost vanwege de transportkosten.

Beste mensen, doe dat nou niet en gooi je rommel in je eigen grijze container of breng het naar het afval brengpunt. En gebruik die seksspeeltjes maar zélf.

Column Op het Twente’randje’ wordt verzorgd door Erik Schutmaat, Anneke Beukers en Klaas Dragt

Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 8 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 15 uur geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 16 uur geleden