K.V. Juventa Hardenberg

Moeizame overwinning voor Juventa 1

ma 22 april 2024 Sport Ingezonden

Afgelopen zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd van het veldseizoen op het programma. Na de goede start van de competitie mocht de ploeg van coach Gert Schorn zich voor het eerst weer laten zien op sportpark de Kruserbrink. Tegenstander was HKC uit Hengelo.

Om 15.30 gaf de scheidsrechter het startsignaal onder wisselvallige weersomstandigheden. De spelers van Juventa begonnen gecontroleerd aan de wedstrijd. Er werden mooie kansen gecreëerd, maar het verzilveren van de mooie kansen bleef uit. Mede door twee gemiste strafworpen in de beginfase kwam de ploeg moeilijk tot scoren. Verdedigend hadden de Hardenbergers gelukkig wel controle waardoor ze via 2-0 en 6-2 naar een comfortabele 7-3 wisten uit te lopen.

Maar in plaats van de voorsprong verder uit te bouwen zakte de ploeg even door de ondergrens heen. Aanvallend kon geen vuist gemaakt worden en verdedigend was de scherpte er even af. Hierdoor konden de gasten uit Hengelo het verschil vlak voor rust verkleinen naar 2 doelpunten, ruststand 7-5.

In de tweede helft was het voor de geel-zwarten zaak om opnieuw de voorsprong uit te bouwen. Maar echt los van HKC kwam Juventa niet. De voorsprong is nooit groter geweest dan 2 doelpunten, maar de afronding bleef bij de thuisploeg matig. Pas in de slotfase van de wedstrijd werd de marge weer vergroot naar 4 doelpunten, de scheidsrechter floot af bij een stand van 14-10.

Hoewel de twee punten uiteraard het belangrijkste zijn, is het voor het vlaggenschip van Juventa wel zaak om het vizier op scherp te krijgen de komende weken. Over 3 weken wacht namelijk de ‘topper’ tegen Dos-WK. De winnaar van deze wedstrijd zet zichzelf op de koppositie in de poule.

De komende 2 weken is er i.v.m. feestdagen geen competitekorfbal, waardoor de ploeg zich optimaal kan voorbereiden op de wedstrijd tegen Dos-WK. De wedstrijd in Enschede start om 15.30 op zaterdag 11 mei, supporters van harte welkom!

Het tweede team van Juventa beleefde een spannende wedstrijd tegen KVZ. De ploeg van Kevin Wanschers stond vrijwel de hele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar in de tweede helft kwam KVZ langszij. In een spannende slotfase wist Juventa op 14-13 te komen. Helaas duurde de wedstrijd net iets te lang en kon KVZ de 14-14 binnen prikken. Dankzij het gelijke spel staat Juventa 2 nu op een 3e plek in de poule. Op 11 mei mogen zij het om 14:00 opnemen tegen Dos-WK 2 om daar de eerste overwinning van het veldseizoen binnen te halen.