K.V. Juventa Hardenberg

Juventa eenvoudig langs Thrianta

zo 7 april 2024 Hardenberg Ingezonden

Afgelopen zaterdag stond voor het vlaggenschip van Juventa de eerste wedstrijd van het veldseizoen op het programma. Na een korte maar goede voorbereiding was Thrianta in Hoogeveen de eerste tegenstander in de competitie.Voor de meeste spelers van Juventa was het een lange tijd geleden: er mocht weer op natuurgras gekorfbald worden.Om 15:30 gaf scheidsrechter J. Abma het startsignaal van de wedstrijd. Juventa begon erg goed aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten liep de ploeg uit naar een 2-6 stand. Vanaf dit moment wist Juventa het overwicht in het spel niet om te zetten in verschil in doelpunten. De ploeg van Gert Schorn verzuimde om de marge te vergroten en hierdoor kon Thrianta bijblijven en gingen de ploegen rusten met een 7-10 stand.In de rust benadrukte coach Gert Schorn dat het aanvallend geduldig moest blijven zoeken naar de goede kans.Dit lukte in de tweede helft beter, mede door een aantal tactische wissels. De geel-zwarten speelde een degelijke en beheersde tweede helft waardoor de overwinning nooit in gevaar is geweest. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 13-20.Een prima begin van de veldcompetitie die perspectief biedt voor de komende wedstrijden.Volgend weekend is er een weekend zonder wedstrijdkorfbal, op 20 april mag het team haar korfbalkunsten weer laten zien op het thuishonk de Kruserbrink. Om 15:30 uur komt HKC Hengelo op bezoek.Het tweede team van Juventa is er niet in geslaagd om de punten mee te nemen uit Vriezenveen. Het team van Kevin Wanschers stond de hele wedstrijd achter, kwam vlak voor tijd nog wel langszij, maar verloor uiteindelijk de wedstrijd van 15-13. Op 20 april spelen zij hun eerste thuiswedstrijd om 14:00 tegen KVZ 3.

Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 6 uur geleden
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 6 uur geleden
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 6 uur geleden