K.V. Juventa Hardenberg

Juventa 1 wint overtuigend van DUKO

zo 3 maart 2024 Hardenberg Ingezonden

Het vlaggenschip van Juventa speelde afgelopen zaterdag haar voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen in sporthal De Beek. Tegenstander was hekkensluiter Duko. In Duiven hebben de hardenbergers de punten eenvoudig mee huiswaarts kunnen nemen. Gezien de ranglijst stond er voor beide ploegen niet meer zo veel op het spel. Duko is reeds verzekerd van de laatste plaats en het kampioenschap was voor Juventa vrijwel volledig uit het zicht. Toch is het van belang om de resterende wedstrijden goed uit te spelen, om met een goed gevoel de veldcompetitie te starten.

Om 18.30 gaf scheidsrechter Evert Bos het startsignaal van de wedstrijd.

De gasten wisten weliswaar het eerste doelpunt te maken, maar het krachtverschil tussen de ploegen werd vrij snel duidelijk. Via 0-1 liep de thuisploeg uit naar een 4-1 voorsprong. De rest van de eerste helft was in score voldoende voor Juventa, maar het draaide geen goeie aanvallen.

Bij de ruststand van 12-7 gaf coach Gert Schorn aan dat het team in de tweede helft meer moet combineren om tot gezamenlijke doelpunten te komen. Hier gaf het team goed gehoor aan. Het publiek werd in de tweede helft getrakteerd op mooie aanvallen en veel doelpunten. Junioren Niek, Luca, Merel en Jade mochten nog een aantal speelminuten in het eerste maken en dat deden zij verdienstelijk met zelfs een aantal treffers. De goede tweede helft leidde tot een 32-18 overwinning.

Volgende week krijgt Juventa 1 kampioen NRC op bezoek. Hoewel de competitie gespeeld is, zullen beide ploegen vol voor de overwinning gaan. De wedstrijd start om 18.30 in sporthal De Beek.