Afbeelding
De Toren

Wielerronde van Hardenberg op 11 mei

zo 28 april 2019 Sport

Op zaterdag 11 Mei staat de 29e editie van de wielerronde van Hardenberg op het programma en dat belooft weer een schitterend sportief evenement te worden in de straten van Hardenberg. Met een Dikke banden wedstrijd voor de jeugd is er ook gedacht aan de talenten van morgen. Ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud, geef je dan nu op via www.hwvhardenberg.nl en win een beker of medaille! Om 17:00 is de wedstrijd voor Sportklasse over 50km, om 18:30 de Dikke banden wedstrijd en om 19:15 de Amateurs (65 km). De wedstrijd heeft ook dit jaar weer plaats in de Marslanden, met start en finish aan de Van Voorststraat.

Voor de Hardenbergse wielervereniging HWV staan meer dan 10 fanatieke renners aan het vertrek, waaronder Christiaan Jansen uit Hardenberg en Han van der Werfhorst uit Ommen. Christiaan reed in de jeugdcategorieën al verdienstelijke uitslagen, gevolgd door een periode zonder de fiets, maar sinds een aantal seizoenen is de liefde voor de koers weer terug. Na een goed naseizoen in 2018 met een uitstekende 27e plek op het NK ploegentijdrit en een trainingstage op Mallorca dit voorjaar is zijn doel een podiumplek te behalen. Voor Han van der Werfhorst is het doel duidelijk; ‘Ik wil mijn 11e plek van vorig jaar in de Ronde van Hardenberg verbeteren’. Dat het met zijn vorm in orde is liet hij al zien in de voorjaarskoersen en de trainingen onder leiding van Gerrit-Henk Hutten. De onlangs aangetreden voorzitter Bert Lip hoopt op een mooie en sportieve koers, zowel voor de licentierijders als de dikke banden renners en rensters. ‘Met een wielerronde willen we ons laten zien voor ons thuispubliek en hopen toekomstige sporters te inspireren om te gaan wielrennen’.

Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 4 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 7 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 23 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49