Afbeelding

Sportcentrum Emsland actief op de judo- en sambomat

ma 18 december 2023 Ommen

Zaterdag 16 december kwamen er een aantal judoka’s en sambists van Emsland in actie. In Hoogeveen werd het jaarlijkse Kersttoernooi judo gehouden en in Veldhoven vond het Lichtstad Open plaats waar sambo voor het eerst vertegenwoordigd was.

Beide toernooien kenden pittige tegenstanders voor onze sporters, maar ze deden hun uiterste best om zo dicht mogelijk bij en zelfs op het podium te komen. Robin Feenstra mocht de tweede plaats in ontvangst nemen bij de judo. Tygo Breuker, Julian Hoogenkamp, Nora Preuter, Jeftah van der Heijde en Kyan van Dalen kwamen helaas niet op het podium. Bij het sambo was er goud voor Bart Scholten en was er een tweede plaats voor Jurre Grondman en Mirre Ningbers.

Sambo is nog een vrij kleine sport in Nederland en is te vergelijken met judo en worstelen. Waar bij judo steeds meer regels komen kan je bij sambo lekker vrij stoeien. Natuurlijk met haar eigen regels en respect voor elkaar. Ook eens sambo proberen? Kom dan op vrijdag van 18.15 tot 19.30 uur naar Sportcentrum Emsland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 19 uur geleden