Meike Zandstra op 1 en Amarins Praas op 3
Meike Zandstra op 1 en Amarins Praas op 3 Judo Dedemsvaart

Judo Dedemsvaart scoort goed in Borger

zo 5 november 2023 Hardenberg Ingezonden

Vanuit Dedemsvaart was er zaterdag 4 november een mooie groep van 13 judoka’s afgereisd naar Borger om mee te doen aan het altijd goed georganiseerde Hunebed toernooi. Een toernooi waar een judoka zich mooi kan meter met de rest van voornamelijk Noord-Nederland.

3 judoka’s wisten alle wedstrijden om te zetten in winst. Meike Zandstra wist sportieve revanche te nemen op Meijer waar ze 2 weken geleden van verloor op het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast besliste ze alle andere partijen ook in haar voordeel. Engbert Lubbelinkhof had een zware poule en moest 7 partijen judoën. Alles werd omgezet in winst en leverde een gouden plak op. Jeugdjudoka Gabriël Cotorobai wist eveneens als zijn partijen te winnen. Vooral knap aan deze prestatie is dat hij met 5 verschillende technieken zijn wedstrijden wist te winnen.

Zilver was er voor Nout Schlepers, Vince Lubbelinkhof en Janine Mensink. Laatst genoemde wist de nummer 2 van Nederland opzij te zetten met een hele sterke wedstrijd. In de finale trof ze regerend Nederlands Kampioen. Deze bleek nog een maatje te groot.

Brons was er voor Zeger Praas, Vajénn Post, Dirk Bongers en Amarins Praas. Alle 4 hebben een uitstekend toernooi gedraaid. Zeger wist de uiteindelijke kampioen te verslaan maar moest op punten genoegen nemen met een derde plek. 

Teun Bongers, Wessel Praas en Alejandro Mulder wisten vandaag geen podiumplek te bemachtigen maar hebben zeker laten zien wat ze waard zijn.

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 9 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 14 uur geleden