Lutten speelt doelpuntrijke wedstrijd

ma 18 maart 2024 Hardenberg

De selectie van Lutten heeft zaterdag met 6-3 van Daarle gewonnen.

Daar 4 concurrenten het opnamen tegen elkaar wist Lutten voor de wedstrijd al dat het bij winst sowieso afstand kon gaan nemen van een aantal ploegen. Maar winst tegen Daarle is geen zekerheid zo weet Lutten uit eigen ervaring. Dat de ploeg heeft geleerd van de nederlaag in Daarle voor de winterstop was duidelijk.

Vanaf het eerste fluitsignaal had Lutten druk op de bal en dat resulteerde vrij snel in grote kansen. Echter was het vizier bij de spitsen nog niet goed afgesteld en konden de keeper en de lat steeds redding bieden. Echter was uit een hoekschop de kopbal van David Koopman wel doeltreffend en dit is was het startsein voor een doelpunt rijk duel.

Strafschop

Een paar minuten later was het namelijk weer raak en wist Nick Weekamp met een knappe volley zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. In de 39e minuut kon scheidsrechter Bessembinder de handsbal van Daarle in de zestienmeter niet onbestraft laten en gaf hij een strafschop aan Lutten. De strafschop was een prooi voor Frank Altena die oog in oog met de keeper niet faalde en zo stond er al een ruime voorsprong op het scorebord. Vrijwel meteen deed Daarle wat terug en bracht Tygo Willems het verschil weer op twee doelpunten. Maar zoals vaak de laatste weken was weer een uitstekend genomen hoekschop de inleiding voor het vijfde doelpunt van de eerste helft: Ronald Kosse kopte de bal tegen het net.

Gas terug

In de tweede helft nam Lutten wat gas terug en bleek er van een offensief van Daarle ook geen sprake, op een buitenspelgoal na gebeurde er weinig. Tot dat in de 70e minuut Ronald Kosse zijn nieuwe schoenen nog eens wilde testen en hij de 5-1 op het scorebord zette. Lutten liet de touwtjes wat vieren en kreeg hier snel de rekening voor gepresenteerd: Simon Borkent wist namens Daarle te scoren. Lutten wisselde door en bracht in de slotfase nog spits Robin Boerman om de score eventueel nog wat uit te bouwen. In de 80e minuut werd wederom uit een hoekschop gescoord door Lutten, ditmaal was het verdediger Glen Kuipers die met een handige beweging de bal met zijn knie in de goal kon werken. Dat de drie punten op de Kei zouden blijven was toen al lang duidelijk, maar het slotakkoord was voor Simon Borkent die namens Daarle met een mooie solo de einduitslag op 6-3 bracht. Door de overwinning staat Lutten nog steeds stevig aan kop in de vierde klasse C.