Afbeelding

Lutten speelt gelijk tegen DES

ma 26 februari 2024 Hardenberg

De uitwedstrijd op zaterdag 24 februari van de voetbalformatie uit Lutten tegen het Nijverdalse DES was er één waar beide teams behoudend speelden uit angst te verliezen en het was van het begin af al duidelijk dat de wedstrijd pas opengebroken zou worden met een doelpunt. In de 75ste minuut scoorde Lutten, maar de uiteindelijke uitslag was weer gelijk 1-1.

De voortkabbelende wedstrijd had dus een doelpunt nodig wat zich met iets meer geluk ook wel eerder had kunnen voordoen. De eerste kansen waren voor DES, maar Lars Mulder laat zich niet zomaar verschalken en een schot op doel wat van richting werd veranderd, ging voor Lars net aan de voor hem goede kant van de paal langs.

Lutten hanteerde vaak via de rechtse centrale verdediger de lange bal en de andere linkspoot David Koopman is meer de man van de opbouw. Zo werd vooral in de eerste helft de rechterzijde totaal overgeslagen. De lange bal werd dus veelvuldig toegepast waarbij gehoopt werd op een misser in de verdediging en die kwam er. Helaas kon het rollertje die Frank Altena afleverde, welke de keep al gepasseerd was, net voor de lijn tot hoekschop verwerkt worden.

De wedstrijd moest dus opengebroken worden, waartoe trainer Sander van de Lustgraaf maar liefst vijf wisselspelers inbracht, waaronder A junior Jelmer van de Belt.

Hij had het in het begin moeilijk met het gehanteerde spel, maar toen eenmaal een doelpunt viel en ruimte ontstond bleek zijn waarde in snelheid en inzet.

De 0-1 kwam op het score bord toen een lange bal achteruit prima doorgekopt werd door Frank Altena. Het leer kwam precies voor de voeten van Ronald Kosse terecht, die zich met zijn snelheid ontworstelde van de verdediging en de keeper kansloos liet. De drie punten gingen verloren voor Lutten door een kluts in de verdediging waarbij de bal zomaar voor de voeten van een Dessenaar kwam te liggen voor een niet te missen kans.

Fons Veltink deed nog weer een poging om de volle winst mee naar huis te nemen. Maar zijn schot onder in de rechterhoek werd prima gepareerd door hun keeper. 

Afbeelding
Nick Marsman naar EK? Hardenberg 31 minuten geleden
Rudi Bults
Positief denken even sToren 39 minuten geleden
Daan Bouhuijzen en zijn ouders werden door schooldirecteur Richard Raven in het bijzonder welkom geheten. (Foto: G. Stegeman).
OBS Het Palet start derde kleutergroep Ommen 43 minuten geleden
Afbeelding
Voorbeschouwing Kloosterhaar - Mariënberg Hardenberg 1 uur geleden
Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 1 uur geleden