Afbeelding

SDO verslaat Ons Clubje

ma 5 februari 2024 Twenterand

Na twee nederlagen op rij trad SDO in Westerhaar zaterdag aan tegen de rode lantaarndrager van de competitie: Ons Clubje uit Glanerbrug. Het eerste duel tussen de Twentse formaties werd gewonnen door de Westerhaarders. SDO won ook ditmaal en met hele royale cijfers. Het werd liefst 26-9 in het voordeel van SDO. 

Nadat beide ploegen, de leidsman en het team van de week, SDO E1, waren voorgesteld aan het publiek dat was afgekomen op dit duel, klonk het eerste fluitsignaal van de dienstdoende arbiter. Beide ploegen wisten spoedig voor de eerste maal tot scoren te komen, waardoor de brilstand van het scorebord verdween, 1-1. Daarna was het SDO dat gas begon te geven. De ploeg van Rick Zomer was dominant en wist regelmatig de korf te vinden. Toch wist Ons Clubje de aansluiting enigszins te behouden door de kleine foutjes aan de kant van de thuisploeg af te straffen. Na een kwartier gespeeld te hebben stond er een 6-3 tussenstand op het bord. Ook in tweede deel van het eerste bedrijf hielden de Oranjehemden het heft in handen. Ons Clubje verweerde zich kranig, maar had niet veel in te brengen tegen de scoringsdrang van de Reas-formatie. Bij een 13-6 ruststand gingen de ploegen pauzeren.

Na de korfwisseling viel er spoedig weer een doelpunt te noteren aan Westerhaarse zijde. De ploeg bleef Ons Clubje verdedigend onder druk zetten en creëerde aanvallend veel kansen. Ons Clubje kon hier steeds minder tegenin brengen en moest lijdzaam toezien hoe de oranje-formatie steeds verder wegliep. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden wisten de SDO’ers zichzelf te belonen met doelpunten. Een kwartier voor tijd stond er een 20-7 stand op het bord. Ook in het laatste deel van dit duel verzaakte SDO niet. De ploeg bleef de juiste mensen in stelling brengen die het vertrouwen van hun teamgenoten niet beschaamden. Einduitslag SDO - Ons Clubje: 26-9. Door deze overwinning van de Oranjehemden en de nederlagen van de concurrentie staat SDO weer op de tweede plaats. Komende zaterdag treft SDO de grootste concurrent voor deze plek in de rangschikking: Olympia ‘22. Dit duel wordt in Borculo gespeeld en begint om 18.45 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 26 minuten geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 1 uur geleden
Karin van Dijk
Oudjes even sToren 1 uur geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 14 uur geleden