Afbeelding

SDO moet het hebben van een lange adem

ma 15 januari 2024 Twenterand

Zaterdag 13 januari speelde korfbalvereniging SDO uit Westerhaar de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalender jaar. De Westerhaarse formatie moest hiervoor afreizen naar de UT in Enschede om daaraan te treden tegen de studenten van Vakgericht. Een overwinning was noodzakelijk voor de SDO’ers om druk te houden op koploper Regio.

Vanaf minuut één was duidelijk dat de Enschedese studenten hun huid duur wilden verkopen. SDO had hier zichtbaar moeite mee. De Oranjehemden hielpen veel kansen om zeep en verzaakten om een gat te slaan ten opzichte van de lager geklasseerde tegenstander. De thuisploeg wist met enige regelmaat tot scoren te komen en nam zelfs brutaal de leiding, 5-3. Niet veel later leken de ploegen te gaan rusten bij een gelijke stand van 8-8, maar door een goal in het rustsignaal stond Vakgericht één doelpunt voor.

Na de korfwisseling kwam SDO meteen naast de Enschedeërs. Daarna was het een tijdje stuivertje wisselen tussen de twee Twentse ploegen. In het verloop van het tweede bedrijf kreeg SDO steeds meer vat op de wedstrijd. Dit resulteerde in een 13-15 voorsprong. Vakgericht vond de aansluiting, maar kreeg daarna het deksel op de neus. De Westerhaarders wisten met twee treffers de marge te vergroten naar 14-17. Het verzet dat de studenten boden was eindelijk gebroken. In het restant van het duel liep de Reas-formatie nog iets verder weg, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Eveneens als in de eerste helft viel er nog een doelpunt in het eindsignaal, maar nu aan Westerhaarse zijde. Einduitslag Vakgericht - SDO: 15-20.

Door een sterke tweede helft won SDO verdient dit duel, al kostte het een flinke krachtsinspanning. Door deze overwinning houdt de ploeg van Rick Zomer aansluiting met koploper Regio. De komende tijd zal SDO in achtervolging moeten. De volgende horde is de uitwedstrijd tegen Rivalen in Doesburg aanstaande zaterdag. Dit duel begint om 16.30 uur.

Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 3 minuten geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 42 minuten geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 1 uur geleden
Karin van Dijk
Oudjes even sToren 1 uur geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 2 uur geleden