Zeven treffers bij duel tussen SC Lutten – Hardenberg’85

zo 16 oktober 2022 Hardenberg

Na een aantal jaren stond zaterdag 15 oktober op sportpark De Kei weer een gemeentelijke derby op het programma. SC Lutten ontving Hardenberg’85. Beide teams hadden voor aanvang van de wedstrijd drie punten uit drie wedstrijden. De Luttenaren konden aan dat totaal drie punten toevoegen door met 5-2 te winnen.

Beide partijen gingen volop in de aanval, hetgeen het best geïllustreerd wordt uit de hoekschoppen-verhoudingen: acht voor SC Lutten en negen voor Hardenberg’85. Er werd, ondanks het zware en natte veld, in een hoog tempo gespeeld. Soms was er wederzijds sprake van een foutenfestival, afgewisseld door verbluffend mooie aanvallen. Beide ploegen creëerden volop kansen, waardoor de beide doelmannen Suclu (Hardenberg’85) en Edwin Santing zich konden onderscheiden. Want niet iedere aanval leverde een treffer op. Het glibberige veld zorgde zo nu en dan voor kolderieke glijmomenten. Er werden weliswaar veel overtredingen gemaakt, maar onaanvaardbaar gemeen werd het niet. En gingen sommige spelers toch over de schreef, dan was daar altijd nog scheidsrechter Gerjan Ekkel uit Den Ham met een gele kaart. Door de regen zat de tribune goed vol, waardoor sprake was van een fijn sfeertje. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag waren aanwezig.

Het aantrekkelijke duel leek na achttien minuten al beslist te zijn. Uit drie standaardsituaties vielen evenveel doelpunten. Er was nauwelijks een minuut gespeeld, toen Ronald Kosse vanuit een vrije trap de bal voor het vijandelijke doel slingerde, waar Frank Altena op de juiste plek stond om de bal binnen te koppen. De tweede treffer kwam voort uit een door Thorben Scholen genomen hoekschop. Glenn Kuipers kopte de bal door en in een mêlée van spelers was het, volgens de schrijver van dit artikel, Thijs Bruggink die de bal langs doelman Suclu schoof. Anderen schreven de treffer toe aan David Koopman, hetgeen na de wedstrijd ook werd bevestigd. Vijf minuten later werd een treffer van Fons Veltink door de scheidsrechter geannuleerd, omdat hij had gefloten voor een overtreding op dezelfde Fons Veltink. Wel kreeg SC Lutten toen een strafschop te nemen, die feilloos werd ingeschoten door Frank Altena.

Wie op dat moment dacht dat SC Lutten zou afstevenen op een monsterzege kwam bedrogen uit. Vooral de snelle Berend Weiden en de continue opkomende rechtsback Mark Jansonius waren een plaag voor de verdediging van SC Lutten. Onnodig balverlies bij SC Lutten op het middenveld leidde de eerste Hardenberg-treffer in. Rick Broek pikte de bal op en bracht vervolgens Berend Weiden in stelling. De spits schoof de bal onder Santing door. Vier minuten voor de pauze kon de wegglijdende David Koopman zijn tegenstander Roy de Haard niet afstoppen: 3-2.

Na de rust

De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden. Binnen zes minuten zorgden Fons Veltink en Frank Altena voor een comfortabele 5-2 voorsprong. Het spel golfde vervolgens op en neer met kansen voor beide teams, maar gescoord werd er niet meer.