Strijdend Sc Lutten wint van SVN 69

zo 17 april 2022 Hardenberg

Gezien de stand op de ranglijst zou alles minder dan een overwinning op SVN een tegenvaller zijn voor SC LUtten. Sc Lutten heeft het echter altijd lastig tegen de equipe uit Nijeveen. De wedstrijd in Lutten eindigde eerder in 0-0.

Glenn Kuipers, Thorben Scholten en Frank van der Most waren om uiteenlopende redenen afwezig. Hierdoor was er een basisplaats weggelegd voor Patrick Bosch. Op de bank werd Boudewijn van der Graaf vergezeld door Thijs Bruggink, Bram van Eeuwijk, Tim van Os en Niels Lammers.

Lutten begon goed en de eerste kans was er in de vierde minuut. Een voorzet op maat van David Koopman werd echter door Frank Altena recht in de handen van de keeper gekopt. Niet veel later de 1e mogelijkheid voor SVN. Een lange bal werd door de Lutter verdediging niet goed ingeschat. Het schot van de volledig vrijstaande linksbuiten Bram van den Heuvel van SVN werd echter geblokt. Niet veel later was het wel raak voor Bram van den Heuvel. Een door de wind gedragen voorzet vanaf rechts kwam voor zijn voeten en werd door hem knap in de korte hoek geschoten. Zo stond, na 10 minuten, de 1-0 op het bord.

Voor SVN was deze voorsprong het sein om te proberen het tempo uit de wedstrijd te halen. Regelmatig viel er één kermend naar de grond om even later, als bij een wonder, het spel te hervatten. Lutten liet zich echter niet van de wijs brengen en kreeg kans op kans. Ronald Kosse zette met een prachtige steekpass David Koopman vrij voor de keeper. De routinier faalde. Wat erger was David kon gelijk het veld verlaten met een, naar het lijkt, vervelende liesblessure. De jonge Thijs Bruggink was zijn vervanger. Ronald Kosse kreeg een niet te missen kans en Frank Altena schoot rakelings over.

Diezelfde Frank Altena deed even later weer van zich spreken door uit een corner knap in te koppen, echter de keeper van SVN bracht redding. Kort voor rust slalomde Ronald Kosse door de verdediging van de tegenstander en werd binnen de 16 onreglementair gestuit. Frank Altena schoot de terecht toegekende strafschop hard en hoog tegen de touwen. Daar waar Sc Lutten zeker met 1-3 zou moeten rusten deed het dat slechts met 1-1.

Tweede helft

Na rust Tim van Os op de plek van Justin Westerbeek en Niels Lammers voor Patrick Bosch. De tweede helft was er één met veel strijd van beide teams. Lutten met 4 man voorin vol voor de winst en SVN dat loerde op een verrassing. Wat kansen over en weer tot dat in de 59e minuut een lange pass van Nick Weekamp goed werd doorgekopt door Frank Altena naar Ronald Kosse. Ronald schoot de bal beheerst achter de doelman 1-2.

Lutten had zijn voorsprong en moest die zien te verdedigen. Boudewijn van de Graaf kwam in het veld voor Fons Veltink. SVN werd af en toe gevaarlijk en meende recht te hebben op een strafschop. De prima leidende jonge scheidsrechter Achammachi vond dat er niet veel aan de hand was. Alles wat zwart wit was kon er wel mee leven. Bram van Eeuwijk kwam in de 80e minuut binnen de lijnen om een eventueel slotoffensief van SVN het hoofd te bieden.

Niet veel later stond het echter 1-3. De verdediging van SVN greep niet goed in. De bal viel voor de voeten van Frank Altena en Thijs Bruggink. Frank liet de bal aan Thijs en deze mocht zijn 1e voor Lutten 1 tegen de touwen werken. De beslissing van het duel. SVN gaf niet op maar wist tot echte kansen niet meer te komen. Op basis van de eerste helft boekt Sc Lutten een verdiende overwinning op het altijd lastige SVN 69. Zaterdag aanstaande speelt Sc Lutten thuis op de Kei tegen de bijna kampioen SV Nieuwleusen. Aanvang 14.30 uur.