Afbeelding

Priet Proat (Gerrit Jan Hagedoorn)

za 3 juli 2021 Priet proat Priet Proat

Onder deze rubriek vertellen elke zaterdag inwoners uit het verspreidingsgebied van Weekblad de Toren over ‘alledaagse’ dingen: ‘Priet proat’

Mijn naam is Gerrit-Jan Hagedoorn, ik woon in Beerze en ben eigenaar van Vakantiepark de Beerze Bulten.

Het je een relatie?

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Een zoon van 9 en een dochter van 6.

Wat was het hoogtepunt in je leven?

Voordat ik ruzie krijg met m’n vrouw waren dat natuurlijk m’n trouwdag en de geboorte van m’n kinderen.

Maar nu het EK gespeeld wordt denk ik ook weer aan het WK van 2010. Ik was met m’n vader 10 dagen in Zuid Afrika waar we de halve finale en de finale gezien hebben. Voorafgaand aan de finale in Johannesburg was het al de vraag of Nelson Mandela nog zou komen. Hij was inmiddels al op leeftijd en erg zwak. Maar hij was er en werd in een golf kar over het veld gereden. Wat er toen door het stadion ging is niet te beschrijven. Het respect en de waardering wat deze man allemaal heeft doorstaan en gepresteerd heeft. Dat vind ik onvoorstelbaar en ontzettend knap. Ik vond zuid Afrika ook een schitterend land trouwens.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik mag graag naar Heracles gaan, wintersport is m’n passie en qua sport zit ik regelmatig op de fiets. De mountainbike of racefiets.

Wanneer en waarom heb je voor het laatste gelachen?

Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik hardop moet lachen om de heren van Voetbal Inside. Ik ben een groot fan van Johan Derksen. Hij neemt geen blad voor de mond en één van de weinige tv personalities die uitkomt voor zijn mening en geen sociaal wenselijke antwoorden geeft.

Ik heb een hekel aan…

Egoïsme. Mensen die denken dat ze wat tekortkomen. Je moet heel goed je best doen om in dit land wat tekort te komen.

Wat is je favoriete muziek, boek of theatervoorstelling?

Ik ben geen concertganger maar heb kaarten gekocht voor Guns ’n Roses volgend jaar in Groningen. Die cd’s heb ik vroeger grijs gedraaid. Boeken lees ik ook wat minder de laatste tijd. De boeken van John Grisham vond ik altijd heel goed. Voor de vakantie ligt uiteraard de biografie van Johan Derksen klaar.

Wat doe je het eerst als je thuiskomt?

Met een kop koffie aan de keukentafel de krant lezen

Wie verdient een lintje en waarom?

M’n vader. Een eigenzinnige ondernemer en hij heeft de Beerze Bulten destijds naar het ‘next level’ gebracht. Was toonaangevend met zijn investeringen zoals bijvoorbeeld het Giga Konijnenhol en een inspiratiebron voor veel recreatieondernemers maar ook grote ketens die het hier kwamen afkijken. Initiatiefnemer van het succesvolle samenwerkingsverband Vechtdalcampings en de Greenkey. Daarnaast een betrokken lid van Recron waar hij vorig jaar benoemd werd tot erelid. Tegenwoordig ondernemer in ruste en al een aantal jaren voorzitter van v.v. Mariënberg.

Afbeelding
Afbeelding
Gemeente Ommen keurt nieuwe locatie voor Begeleid Wonen goed in Arriën Ommen 25 minuten geleden
De winnaars van de kookwedstrijd
Heel Langewieke bakt Nieuws Ingezonden 55 minuten geleden
Afbeelding
Bouwkavels in ruil voor opvang Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Wegversmalling weer weg Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Atletiekbaan krijgt nieuwe toplaag Hardenberg 1 uur geleden