Afbeelding

Bouwkavels in ruil voor opvang

vr 26 april 2024 Hardenberg

Het college van B en W van de gemeente Hardenberg heeft besloten om de eigenaar van het voormalige ING-pand aan de Bruchterweg bouwclaims te verlenen binnen het plan Garstlanden IV in Gramsbergen. Het gaat om 30 bouwkavels in fase 3, 2-3 bouwkavels in Zuidoost locatie en 7-10 bouwkavels in de Noord West locatie. 

Het proces begon in maart 2016, toen Evertsen Bouw uit Zwolle een principeverzoek indiende voor de herontwikkeling van de locatie aan de Bruchterweg. Echter, in februari 2022 werd de wereld opgeschrikt door de uitbraak van oorlog in Oekraïne, wat een verschuiving in prioriteiten teweegbracht.

 Omdat het gebouw leeg stond heeft Evertsen Bouw B.V. het pand belangeloos/kosteloos beschikbaar gesteld voor de periode van de vergunningaanvragen. in december 2022 werd de omgevingsvergunning definitief toegekend, waardoor Evertsen Bouw de mogelijkheid kreeg om te beginnen met de langverwachte herontwikkeling.

Evertsen Bouw heeft ervoor gekozen het pand langer beschikbaar te houden voor de Oekraïense vluchtelingen, in ruil voor een toekomstige bouwclaim elders in de gemeente. De termijn voor de opvang van vluchtelingen is nu verlengd tot 14 maart 2025. Het College van Hardenberg heeft besloten om een strook grond van ongeveer vijf vierkante meter te kopen van de eigenaar van het pand, met als doel de rotonde Europaweg-Bruchterweg uit te breiden en verkeersveiliger te maken. 

De Gramsberger groep hardlopers en hun begeleiders.
Vredesvuur en festival een fantastische happening Hardenberg Ingezonden 9 uur geleden
De voortreffelijke maaltijd
Zonnebloemers genoten van vrijheidsmaaltijd Hardenberg Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Lutten lijdt nederlaag ondanks goed spel Hardenberg 11 uur geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 15 uur geleden