Afbeelding

Versoepeling nét op tijd voor de VechtdalTrail?

do 10 juni 2021 Ommen

Het was lang spannend maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni wordt het weer mogelijk om evenementen te organiseren. Een van de eerste evenementen op de kalender is de VechtdalTrail op zaterdag 3 juli.

De inschrijving voor de vierde editie van dit hardloopevenement is geopend. Vanuit heel Nederland komen hardloopfanaten graag naar Ommen voor een prachtige loop door de bossen langs de Vecht.

Vanaf het terrein van ACO-Van Elderen op Sportpark Westbroek kan gekozen worden voor 20, 35 of 50 kilometer. “Het was al een pittige loop”, stelt Igor van Elburg namens de commissie. “De zandverstuivingen in zowel Junne als Beerze zijn afgelopen winter flink onderhanden genomen voor natuurbehoud. Het is er nóg mooier maar ook wat zwaarder door geworden voor de lopers op de langste afstand”.

Of de VechtdalTrail definitief door gaat hangt af van het kabinet dat op 22 juni definitief een besluit zal nemen over evenementen. Daarna zullen de lokale autoriteiten nog goedkeuring moeten geven. Volgens veiligheidscoördinator Daan Versteeg is het coronarisico zeer laag. “Het speelt zich allemaal af in het buitengebied en ook op het start-finishterrein kunnen we de 1,5 meter afstand prima borgen”.

Vrijwilligerscoördinator Alexander Bouwman vult aan: “Het wordt kort dag inderdaad, maar wij hebben er ook gewoon zin in. De hardlopers staan te popelen en de vrijwilligers zijn weer enthousiast. Wij gaan er daarom alles aan doen om er na lange tijd weer een mooie sportdag van te maken”. Inschrijven kan tot en met 26 juni via www.vechtdaltrail.nl.

Afbeelding
Mooie gift voor SDO Twenterand 9 minuten geleden
Afbeelding
Mooie opening Wk Enduro voor Kaiya Brouwer Hardenberg 15 minuten geleden
Alle winnaars
Winnaars Euregionale Scholenwedstrijd bekendgemaakt Nieuws Ingezonden 18 minuten geleden
Afbeelding
Rommelmarktactie voor Armenië Twenterand 24 minuten geleden
Leerling van school De Kardoen nam de beker in ontvangst van wethouder van den Nieuwboer
Kardoen en Sint Bernardus triomferen in Hans Visscher Schoolvoetbaltoernooi Ommen 1 uur geleden