Leerling van school De Kardoen nam de beker in ontvangst van wethouder van den Nieuwboer
Leerling van school De Kardoen nam de beker in ontvangst van wethouder van den Nieuwboer Gert Stegeman

Kardoen en Sint Bernardus triomferen in Hans Visscher Schoolvoetbaltoernooi

vr 26 april 2024 Ommen

Op sportpark Westbroek werd woensdag editie 64 van het Hans Visscher schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Met meer dan tachtig teams werd gestart, onder af en toe hondsberoerde weersomstandigheden. Het was (vrij naar een klassieker van Crowded House) ‘four seasons in one day’ op Westboek. Het ene moment scheen het zonnetje, om vervolgens volledig overschaduwd te worden door zware, dreigende wolkenpartijen waaruit overvloedige druppels vielen. Maar goed, kil, nat, koud, dat neem je allemaal op de koop toe als de sportieve eer van de school verdedigd moet worden. Een dag waarnaar is uitgekeken en waarvoor al wekenlang getraind en geoefend is. Organisator van dit jaarlijkse evenement voor basisscholieren is voetbalvereniging FC Ommen.

Bij jongens in de hoogste categorie was de Dennenkamp tot op het bot gemotiveerd. De wat kleinere school, gehuisvest op Kindplein-West, presenteert zich jaar op jaar als een vechtmachine op de groene mat, vergeven van talent en strijdlust. Tweemaal op rij gingen de boys van meester Yvan Schipper in de finale de kleiberg op, maar in deze editie was het vizier gericht op de hoofdprijs. “We worden kampioen”, voorspelde Schipper in de aanloop naar het toernooi. En o, o, o, wat zaten de ‘Leeuwen van Schipper’ er kort bij.

In de poule werd nipt verloren van de Kardoen, maar de Dennenkamp ging als tweede wel door naar de kruisfinale. Daar werd Sint Bernardus met 2-0 naar de troostfinale gestuurd, dus wachtte in de finale een nieuwe ontmoeting met de Kardoen, dat het Palet met 2-1 had teruggewezen. “In die eerste wedstrijd hadden we pech en misten ook nog een penalty”, sprak meester annex coach Schipper. “Nu moet het gebeuren!” De Dennenkampers hadden in de resolute libero Kai en de dappere doelwachter Luuk een waterdichte afweer, maar in de eindstrijd ging het helemaal mis. Revanche bleef uit. De Kardoen was heer en meester en wist het net liefst vijf keer te vinden. Wederom en voor de derde keer op rij een tweede stek voor de koene ridders van Dennenkamp, de school die onderhand gezien mag worden als ‘de Jopie Zoetemelk van het schoolvoetbal’, de eeuwige tweede.

De finale bij de meisjes was een stuk spannender dan die bij de jongens. De girls van de Sint Bernardus wezen in de kruisfinale de voetbalmeiden van De Schakel uit Beerzerveld resoluut met 2-0 terug. In de finale was Het Koloriet, dat met 1-0 de baas was over Guido de Bres, de tegenstander. De meiden van de katholieke basisschool waren de leeftijdsgenoten van Het Koloriet de baas. De 1-0 was mager, maar ging naar het team dat daar gezien het vertoonde spel het meest recht op had.

De Kardoen bij de jongens en Sint Bernardus bij de meisjes gaan Ommen op 15 mei vertegenwoordigen tijdens de regiofinales, die worden gespeeld op sportpark Moscou in Bergentheim

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De Gramsberger groep hardlopers en hun begeleiders.
Vredesvuur en festival een fantastische happening Hardenberg Ingezonden 4 uur geleden
De voortreffelijke maaltijd
Zonnebloemers genoten van vrijheidsmaaltijd Hardenberg Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Lutten lijdt nederlaag ondanks goed spel Hardenberg 6 uur geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 9 uur geleden