Afbeelding

Ruim 10.000 euro ingezameld voor bijles: ‘Veel kinderen kunnen niet meekomen op school’

di 6 juli 2021 Hardenberg Ingezonden

Wij zijn een bijlesorganisatie in een vorm van een stichting, die zich voornamelijk inzet voor leerlingen, waarvan de ouders het financieel minder breed hebben. Wij hebben een persbericht geschreven over onze organisatie.

Over Thuisbasisonderwijs.nl

Iedereen moet bijles kunnen krijgen, zeker nu veel kinderen een leerachterstand hebben opgelopen tijdens de coronacrisis. Om dit tegen te gaan hebben Emiel Veerbeek (28) en Edo Ladage (32) de Facebookgroep Betaalbaar- bijles en huiswerkbegeleiding opgericht. “Daar zagen we dat er steeds meer behoefte was aan bijles”, vertelt Emiel Veerbeek. “Vanuit daar hebben wij ons platform Thuisbasisonderwijs opgericht. Om ons doel te behalen organiseren wij donatieacties, werven wij fondsen en sponsoren. En het heeft ons blij verrast dat het project goed aanslaat. Wij krijgen aanvragen van mensen voor bijles, die ook gelijk een donatie doen voor andere mensen die het ook hard nodig hebben. Dit is zoals het hoort, elkander helpen in moeilijke tijden.” Inmiddels heeft onze stichting ook de provincie Overijssel bereikt.

Schouderklopje nodig

Ook voor ouders en kinderen zijn het mooie initiatieven. De 14-jarige Eva uit Slagharen heeft snel en makkelijk een bijlesdocent voor wiskunde gevonden, vertelt haar moeder Gonneke Leemhuis. Op dit moment zijn vijf leerlingen in Eva’s klas besmet en werkt ze weer volledig thuis. “Eva doet gewoon haar huiswerk en weet het meeste wel, maar omdat je niet naar school gaat en klassikaal online les volgt, heb je nooit die bevestiging. Je krijgt geen schouderklopje van je docent. En dat heb je soms wel nodig”, zegt Gonneke. Ze is daarom erg enthousiast: “Het is mooi om te zien dat er uit deze tijd ook goede dingen komen. Dan merk je dat corona niet alleen maar drama is.”

Wij zouden het leuk vinden als jullie een item zouden willen maken over ons initiatief.

Wij zien uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Emiel Veerbeek

0631158879

Website: www.thuisbasisonderwijs.nl

Leerling van school De Kardoen nam de beker in ontvangst van wethouder van den Nieuwboer
Kardoen en Sint Bernardus triomferen in Hans Visscher Schoolvoetbaltoernooi Ommen 9 minuten geleden
Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 16 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 16 uur geleden