Afbeelding
G. Brokelman

Priet Proat Jan Bakker

za 26 februari 2022 Priet proat

Onder deze rubriek vertellen elke zaterdag inwoners uit het verspreidingsgebied van Weekblad de Toren over ‘alledaagse’ dingen: ‘Priet proat’.


Mijn naam is Jan Bakker, 60 jaar en woon nu al weer 37 jaar in Hardenberg. In het dagelijks leven ben ik directeur-bestuurder van cbs de Wiekslag, kinderopvang WiekWijs en het MFA in Bruchterveld.


Wat was het hoogtepunt in je leven?

Ik ben vader van twee geweldige jongens. Vader mogen worden is toch wel een bijzonder hoogtepunt in iemands leven. 

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ga ik naar de sportschool (fysio), besteed ik tijd aan mijn postzegels en zit ik in een aantal besturen (pro Hardenberg, kerkenraad PKN Baalder). Wat ook leuk is, is dat ik gastlessen mag geven op het Alfa College over de gehandicaptenzorg. Een mooie samenwerking tussen o.a. de Baalderborg en het Alfa College.

Wanneer en waarom heb je voor het laatst gelachen?

Ik lach heel veel, want als je lacht gebruik je zeker 15 spieren en met 10 – 15 minuten lachen verbrand je zo’n 50 calorieën. Het is dus een hele goede workout. De laatste keer, dat ik lachte was van trots omdat mijn jongste zoon en zijn vriendin zo verliefd op elkaar zijn en elkaar regelmatig “de vlooien afvangen”. 

Ik word verdrietig van…

Mensen die (altijd) klagen. Zeker nu ik 9 maanden thuis geweest ben in verband met longcovid, ben ik nog meer gaan waarderen van datgene wat je hebt en wat je kunt. Toch besef ik ook, dat verschillende mensen het best moeilijk hebben met de omstandigheden van de afgelopen jaren. 

Ik heb een hekel aan…

Mensen die altijd vinden, dat een ander moet veranderen. Probeer het goede in ieder mensen te zoeken en te vinden.

Wat is je favoriete muziek, boek of theatervoorstelling?

Ik luister graag naar allerlei soorten muziek, van klassiek tot populair. Rap en hardrock is geen muziek. Verder lees ik graag detectives en historische romans en kun je me blij maken met een voorstelling op cabaretgebied. Ik hoop dan ook, dat de theaters weer snel geopend zijn!

Wat doe je het eerst als je thuiskomt?

Meestal ben ik laat thuis en is het dus direct tijd om eten te koken. Na het eten is het even rustig zitten en meestal heb ik ’s avonds dan weer een vergadering.

Wie verdient een lintje en waarom?

Mijn moeder. Allereerst heeft ze mij groot gebracht (!), maar vooral omdat zij tot net voor de Coronatijd nog altijd (als toen 83-jarige) vrijwilligerswerk deed in de ouderenzorg en dat al heel veel jaren. Respect daarvoor.

Heb je wensen? 

Ik hoop dat ik gezond mijn pensioen mag halen en daar nog heel lang van mag genieten. In de afgelopen weken werd nog eens heel pijnlijk duidelijk, dat dat niet voor iedereen is weggelegd. En misschien nog een keer opa worden!?

Thomas Remmink van Den Ham in actie
ATC '65 en Den Ham in evenwicht na deel 1 Sport Ingezonden 10 minuten geleden
Afbeelding
Sjoeltoernooi bij de Schoevers uit Westerhaar Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Mishandeling op Klepperplein in Hardenberg: Getuigen gezocht Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde zonnige Baalderborg Motorrun Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
SV Gramsbergen op koers voor 3e periodetitel Sport Ingezonden 5 uur geleden