Afbeelding
partnerbijdrage

Zo word je een kei met de barbecue

di 21 november 2023 Hardenberg

Voor sommige mensen kan het niet snel genoeg weer zomer worden als de koude helft van het jaar aanbreekt. Want zodra de temperatuur boven de 20 graden stijgt dan kan de barbecue worden aangestoken. Maar voor veel mensen is barbecueën altijd min of meer hetzelfde. Ze kopen wat hamburgers en biefstukjes bij de slager en die gaan op de barbecue. Stokbrood en huzarensalade erbij en we kunnen eten. Maar er is nog zo veel meer mogelijk. Dat leer je allemaal als je een cursus volgt die jou de fijne kneepjes van het buiten koken leert.

Geef je eens op voor een workshop

Wist je dat je je kunt opgeven voor een BBQ workshop? Die wordt gegeven door een echte BBQ Master die je precies uitlegt hoe je de lekkerste dingen kunt maken op je barbecue. En dan blijft het zeker niet bij een sappige hamburger, hoe lekker die van tijd tot tijd ook is. Maar er is veel meer mogelijk. Heerlijke spiesen met kip, vis of varkensvlees. Heerlijke groente en ook vleesvervangers op basis van soja of andere plantaardige grondstoffen doen het prima op de barbecue. En natuurlijk maak je daar dan ook je eigen sausjes bij, zodat de eeuwige knoflooksaus of pindasaus ook eens wordt vervangen door iets dat een beetje spannender is. Ook leer je tijdens de cursus hoe je de barbecue veilig gebruikt zodat er in ieder geval geen ongelukken gebeuren, ongeacht het type BBQ dat je gebruikt.

Zorg voor een goede voorbereiding

Nadat je een gezellige Weber workshop hebt gevolgd wil je je nieuw verworven kennis natuurlijk in de praktijk brengen. Een goede voorbereiding is daarbij essentieel. Zorg dat je op tijd je inkopen doet zodat je je daar in ieder geval geen zorgen meer over hoeft te maken. Reken uit hoeveel je ongeveer nodig hebt op basis van het aantal personen. Sommige mensen bakken friet bij de barbecue, maar nodig is dit niet. Als je zorgt voor stokbrood en salades dan is dat meestal ruim voldoende. Vlees vult snel en dus zullen je gasten zeker niet met een rammelende maag naar huis gaan.

Zo blijft de BBQ gezellig

Tijdens een avondje barbecueën wil het nog wel eens uit de hand lopen omdat de drank iets te rijkelijk vloeit. Als je dat in de hand wilt houden dan kun je natuurlijk wijn en bier in de ban doen. Als je wilt voorkomen dat dit leidt tot chagrijnige gezichten dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om lekkere alcoholvrije cocktails te serveren. Er zijn genoeg alternatieven. Ze doen qua uitstraling en smaak zeker niet onder voor hun alcoholische equivalenten. En op die manier houd je het sowieso gezellig. Een ander voordeel is dat je bezoek na afloop gewoon met de auto naar huis kan zonder bang te hoeven zijn voor een alcoholcontrole door de politie.

Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 7 uur geleden