Afbeelding

Richting Pasen tot 18 graden

ma 25 maart 2024 Weer

Het afgelopen weekend was ronduit guur met talrijke maartse buien. In de wat actievere buien met stofhagel daalde de temperatuur soms naar een graad of 4.
Velen vonden het ‘intens koud’ buiten. Op zich was het heel normaal maarts weer en zelfs eind april was het vaak kouder met hagel/sneeuwbuien. Doordat het de afgelopen weken een paar keer flink zacht werd (tot 18 graden) viel de kou rauw op het dak van de meesten.

We gaan weer de goede kant op met de middagtemperaturen en richting Pasen komt de temperatuur alweer vlot boven de 15 graden uit in en omgeving. Wel komt er soms regen, of vallen er enkele losse buien.

Die wisselvalligheid neemt vooral vanaf woensdag toe door de aanwezigheid van lagedrukgebieden die via het noordwesten van Spanje voornamelijk richting Engeland varen. In hun kielzog nemen deze depressies wel een portie zachte lucht mee uit het zuidwesten.
Het te verwachten weerbeeld tussen pakweg donderdag en maandag Tweede Paasdag kunnen we kenschetsen als licht wisselvallig met periodiek enige tijd regen of enkele buien. Het wordt zacht voor eind maart met maxima tot wellicht 18 graden tot en met zondag.

Eerste Paasdag wordt waarschijnlijk de betere dag van het paasweekend. Op maandag lijkt er wat meer neerslag in het vat te zitten en komt de temperatuur minder hoog uit in het Torengebied. 

Het weer daarna verkilt verder in tegenstelling tot eerdere prognoses die nog mikten op maar liefst 26 graden voor 6 april. Het blijft wat betreft de middellange termijn uitermate lastig om secure prognoses te geven gedurende de overgangsmaanden als maart en april, legde ik hier vorige week al uit.
Pasen 1979 was berucht. Op Eerste Paasdag was het prachtig zonnig met een graad of 21 terwijl er op de maandag een gure noordenwind opstak die het kwik op slechts 6 graden hield. Zelden was de overgang zo groot.

Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 6 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 12 uur geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 13 uur geleden