Afbeelding

De Mageler Es blikvanger

do 25 april 2024 Twenterand

De op 31 maart 2018 geopende Hammerbezinningswandeling heeft onlangs een bord toekunnen voegen aan de reeds bestaande 15 plaquettes namelijk de plaatsaanduiding: De Mageler Es. In overleg met de Gemeente Twenterand is een vernielde bank boven op de Mageler Es afgevoerd (er staat nu nog een bank) en is aldaar het nieuwe bord geplaats. 

De Mageler Es is en blijft een unieke plek. De zeven (getal van de volheid) lindebomen op de Joodse begraafplaats zijn weer in blad. Aldaar kun je genieten van een prachtig uitzicht op het brinkdorp Den Ham en op de boerderijen en de kerkhoven aan de randen van de es.

Nieuwe plaquettes

Helaas hebben de mensen achter de wandeling Henk Nieuwerth en GerritJH Kuiper ook een drietal plaquettes moeten vervangen (een kostenplaatje van bijna 267 euro) ook hier de oorzaak: vernieling.

De Hammerbezinningswandeling kun je starten bij een van de Hammer kerken en is 4,5 km lang. Info over de gehele route is te vinden op de Hammer Brink. Onderweg kom je 15 plaquettes tegen met daarop inspirerende gedichten. Dit alles onder het motto: ‘’Het belangrijkste van lopen is het lopen en niet het aankomen. Ieder voetstap is leven, iedere voetstap is vrede.’’

Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 10 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 13 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 13 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 3 mei, 23:07
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49