Afbeelding

Kunstgrasveld voor TOP

wo 27 maart 2024 Twenterand

De gemeenteraad van Twenterand behandelt in haar vergadering van 23 april een voorstel tot het verlenen van krediet voor de aanleg en vervanging van drie kunstgrasvelden in de gemeente, waaronder 280.424 euro voor een kunstgrasveld voor korfbalvereniging TOP Vroomshoop.  

“Het veld van korfbalvereniging TOP stond op de planning voor vervanging in 2025. De levensduur van het veld is verstreken en omdat de veldafmetingen voor de korfbalvelden door het Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond (KNKV) zijn gewijzigd, wordt dit veld eind 2024 vervangen. TOP heeft volgens de normen van het KNKV recht op een extra wedstrijdveld, maar omdat de afmetingen van de korbalvelden zijn veranderd en aanzienlijk kleiner zijn geworden en door ze naast elkaar te leggen, wordt het bruto oppervlak van het nieuwe kunstgrasveld iets kleiner dan het veld dat er nu ligt. Deze 2 velden kunnen niet op de huidige plaats worden gesitueerd, maar worden verlegd naar het naastgelegen natuurgrasveld dat nu ook al door TOP wordt gehuurd van de gemeente. Omdat de totale oppervlakte van het kunstgrasveld kleiner is dan nu het geval is, hoeft TOP geen bijdrage te betalen voor het tweede wedstrijdveld,” aldus het college. 

Het streven is het veld van TOP in het najaar/winter van 2024/2025 aan te leggen. Met de club wordt een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, waarin afspraken worden vastgelegd.

Afbeelding
Plantenbieb Hardenberg weer geopend Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 19 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 27 apr, 09:18
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 27 apr, 09:04