Afbeelding

Project Oranjeschool is vertraagd

wo 27 maart 2024 Twenterand

Het plan van b&w om de gemeenteraad van Twenterand in haar vergadering van april een kredietaanvraag voor nieuwbouw van de Oranjeschool in Vroomshoop voor te leggen, gaat niet door. Het traject heeft vertraging opgelopen. Naar verwachting zal de gemeenteraad op 9 juli of, in het uiterste geval, op 1 oktober 2024 een besluit nemen over het krediet en een geactualiseerd bestemmingsplan Vroomshoop-Oost vaststellen. 

De gemeente is van plan de Oranjeschool in Vroomshoop, die nu gevestigd is aan de Oranjestraat, te verplaatsen naar het nieuwbouwproject Vroomshoop-Oost, fase 3 en 4. Daar is krediet voor nodig, waarover de gemeenteraad moet beslissen. Dat zou dus in april gebeuren, maar die beslissing wordt nu uitgesteld. “Oorspronkelijk was de school ingetekend aan de zuidrand van het nieuwe project, dichtbij de huidige bebouwing van onder meer Het Penningkruid. Tegen deze locatie zijn veel zienswijzen ingediend door met name omwonenden. Om die reden is besloten om de locatie van de school te verplaatsen naar een andere plek in het gebied. Hiertoe moeten aanvullende onderzoeken worden uitgevoerd naar de effecten op onder meer de mobiliteitsstromen en milieuaspecten. Hierdoor loopt dit project vertraging op,” laten b&w weten. 

Mislukt

Het college laat verder weten dat de selectie van een kinderopvangorganisatie in de nieuwe school een nieuwe ronde vergt. “De Didamprocedure, die erop was gericht om in het gebouw een kinderopvangorganisatie op te nemen die ruimte in de nieuwbouw zou kopen, is mislukt. Dit bleek niet haalbaar. Het lijkt erop dat er wel voldoende draagvlak is voor een huurconstructie bij enkele gegadigden, waardoor er een nieuwe selectieprocedure zal worden gestart. Om een volwaardig raadsvoorstel te kunnen maken is informatie over bovenstaande punten onontbeerlijk,” aldus b&w in een brief aan de raad hierover. 

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 8 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 13 uur geleden