Afbeelding

Raad besluit over Erven Benninck

wo 6 juli 2022 Ommen

Om de leefbaarheid in Lemele te behouden wil de Vereniging CPO Lemele Woont 8 woningen in 2 bouwvolumes aan de Lemelerweg 53a realiseren. De gemeente Ommen is onder voorwaarden akkoord en heeft een daarvoor noodzakelijk gewijzigd bestemmingsplan opgesteld. Tegen het bouwplan, genaamd Erven Benninck, zijn twee zienswijzen ingediend. Donderdag 14 juli buigt de gemeenteraad zich over een voorstel van b&w het bouwplan mogelijk te maken door onder andere de zienswijzen ongegrond te verklaren en het gewijzigde bestemmingsplan definitief vast te stellen.

De Vereniging CPO Lemele wil op de beoogde locatie 8 woningen (3 seniorenwoningen en 5 starterswoningen) realiseren en de bestaande boerderij splitsen. “Met de bouw van deze woningen wordt voorzien in een vraag naar woningen in Lemele voor de wooncarrière van mensen die nu al in Lemele wonen. Het draagt daarmee bij aan het behoud van de leefbaarheid in de kern Lemele,” stelt het college, dat diverse onderzoeken heeft (laten) uitvoeren en diverse partijen heeft geraadpleegd. Zo voldoet het plan volgens b&w onder meer aan een goede ruimtelijke ordening en kunnen zowel de provincie als het Waterschap instemmen met het plan. 

Zienswijzen

Eén indiener van een zienswijze zette vraagtekens bij het mogelijk gebruik van houtkachels en bepleitte een verbod van houtkachels in het bestemmingsplan op te nemen. Volgens het college kan zoiets niet via het bestemmingsplan geregeld worden en bestaat een verbod hierover ook niet in andere bestemmingsplannen in Ommen. De tweede zienswijze betreft de erfgrens en bomenkap op het perceel, waarover afspraken gemaakt zouden zijn met CPO Lemele, die volgens de indiener niet worden nagekomen. Volgens b&w regelt een bestemmingsplan geen erfgrenzen en is ook de kap van de 3 betreffende bomen via het bestemmingsplan niet verboden. 

Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Hardenberg volgt ontwikkelingen Schippersplas op de voet Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Modeshow met dansdemo's Hardenberg 5 uur geleden