Afbeelding

‘OpStap’ in natuurgebied Beerze

do 25 april 2024 Ommen

Landschap Overijssel houdt op dinsdagavond 7 mei een ‘OpStap’ excursie in natuurgebied Beerze. Onder leiding van twee gidsen maken de deelnemers een wandeling in dit gevarieerde gebied met zandverstuivingen, bos, heide en veenputten. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie van het gebied. De wandeling start om 19.00 en duurt ongeveer 2 uur.

Bijzonder

Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder, omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met onze natuurgidsen loop je door en langs een aantal van deze landschapstypen en kun je genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. De gidsen vertellen je hier alles over maar ook is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie.

Aanmelden

Wie mee wil doen aan de excursie dient zich van tevoren aan te melden via www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2024.

Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 4 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 7 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 23 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49