Aftrap Kinderboekenweek met ruilmarkt én activiteiten tijdens KringloopdagEen week vol gratis activiteiten bij Kringloop Noggus&Noggus.
Aftrap Kinderboekenweek met ruilmarkt én activiteiten tijdens KringloopdagEen week vol gratis activiteiten bij Kringloop Noggus&Noggus.

Aftrap Kinderboekenweek met ruilmarkt én activiteiten tijdens Kringloopdag

ma 2 oktober 2023 Ommen

Aankomende week organiseert Kringloopstichting Noggus&Noggus activiteiten tijdens de aftrap van de Kinderboekenweek én tijdens Nationale Kringloopdag. Tijdens de kinderboekenruilmarkt op woensdag 4 oktober mogen kinderen gratis een kinderboek omruilen voor een ‘nieuw’ kinderboek in de vestigingen in Dalfsen, Hasselt, Ommen en Staphorst. Volwassenen komen aan bod tijdens Nationale Kringloopdag op zaterdag 7 oktober waar er in alle vestigingen diverse workshops worden aangeboden.

Boekenruilmarkt ‘Boek voor een boek’ 

Tijdens de eerste dag van de Kinderboekenweek wordt voor kinderen een boekenruilmarkt georganiseerd waarbij zij een kinderboek van thuis gratis mogen omruilen voor een kinderboek uit de winkel. Een mooi moment voor de kinderen om te ontdekken hoe makkelijk en leuk recycling is. De ruilmarkt vindt plaats in de vestigingen van Noggus&Noggus in Dalfsen, Hasselt, Ommen en Staphorst en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Workshops tijdens Nationale Kringloopdag 

Nationale Kringloopdag wordt bij Noggus&Noggus gevierd door het aanbieden van workshops met materialen uit de kringloopwinkel. In Dalfsen geeft Tedje van 10.00 tot 12.00 uur een workshop ‘Armband maken van fietsband’, in Hasselt leert Janet van 13.00 tot 16.00 uur hoe je van tweedehands servies een ‘nieuwe’ etagère maakt, in Staphorst laat Monique van 14.00 tot 16.00 uur je kennismaken met ‘Black out poetry’ en in Ommen kan je onder begeleiding van Bernardien van 14.00 tot 16.00 uur een sleutelhanger maken van gerecycled leer dat je zelf mag stansen. Alle workshops worden gratis aangeboden en je mag bij meerdere vestigingen workshops volgen.

Stichting Noggus&Noggus wil met de beide activiteiten kinderen én volwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis laten maken recycling en de circulaire economie.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor kortsluiting in stopcontact in pand Bergentheim Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem Bergentheim viert gezellige middag in Mariënberg Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Aanvragen bijdrage voor amateurkunstverenigingen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
'Kerkdienst in onze moodersproake' Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
De Boombouw - Wintermarathon Ommen 18 uur geleden