Afbeelding
De Toren

Bibliotheken bruisen in Kinderboekenweek

zo 30 september 2018 Nieuws

De Bibliotheken bruisen tijdens de Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober. Het thema dit jaar is Vriendschap. Een prachtige gelegenheid om verschillende activiteiten te organiseren.

De Bibliotheken organiseren leuke activiteiten voor kinderen tijdens de Kinderboekenweek in verschillende vestigingen. Zo is er de interactieve workshop ‘Spelen met je vriend, de hond!’ voor kinderen van negen tot twaalf jaar. Hierbij leren kinderen hoe ze een goede band kunnen opbouwen met hun hond en hoe ze met hem/haar kunnen spelen. De workshop vindt plaats op 3 oktober in Bibliotheek Slagharen en op 10 oktober in de Bibliotheek Bergentheim, beide keren van 13.30 tot 15.00 uur. De workshop is gratis toegankelijk.

In Balkbrug is er op 3 oktober van 14.00 tot 15.30 uur de tekenworkshop ‘Maak een selfiekaart voor je beste vriend(in)!’ voor kinderen van zes tot tien jaar. Met verschillende tekenmaterialen gaan kinderen aan de slag met hun eigen selfie. Kosten voor deze workshop zijn 2,50 euro.

Op woensdag 3 en 10 oktober wordt de tweedelige fotografie-, teken- en schilderworkshop ‘Kom erbij in een schilderij!’ georganiseerd in Bibliotheek Gramsbergen. Hierbij bedenken en maken kinderen een droomwereld waarin vriendschap de hoofdrol speelt. De workshop is voor kinderen van zeven tot twaalf jaar en deelnemen kost 2,50 euro.

Schrijver op bezoek

Op woensdag 10 oktober brengt de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk ‘De Eilandenruzie’, Jozua Douglas een bezoek aan De Baron te Dedemsvaart. Kinderen van zeven tot twaalf jaar kunnen van 14.00 tot 15.00 uur luisteren naar de mooie verhalen van deze schrijver. Deze activiteit is gratis toegankelijk.

Vrolijke voorstelling

In de balletzaal van het LOC+ in Hardenberg geeft op 10 oktober Theatergroep LEF de voorstelling ‘Juultje en Troekel; ga je mee?’. Deze vrolijke voorstelling, gebaseerd op een sprookjesboek, gaat over de vriendschap tussen Juultje en boswezen Troekel en is bedoeld voor kinderen vanaf vier jaar. De voorstelling duurt van 15.00 tot 16.00 uur. De voorstelling is voor 2,50 euro te bezoeken.

Meer informatie over de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek is te vinden op www.bibliotheekhardenberg.nl. Kinderen kunnen zich aanmelden voor de activiteit via de agenda op de website.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor kortsluiting in stopcontact in pand Bergentheim Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem Bergentheim viert gezellige middag in Mariënberg Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Aanvragen bijdrage voor amateurkunstverenigingen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
'Kerkdienst in onze moodersproake' Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
De Boombouw - Wintermarathon Ommen 19 uur geleden