Gerlinde houdt zich bij Noggus & Noggus Hasselt voornamelijk bezig met kleding maar is nu ook druk bezig met de voorbereidingen voor de kinderboekenruilbeurs.
Gerlinde houdt zich bij Noggus & Noggus Hasselt voornamelijk bezig met kleding maar is nu ook druk bezig met de voorbereidingen voor de kinderboekenruilbeurs.

Kinderboekenruilbeurs

do 29 september 2022 Ommen

De Nationale Kringloopweek 2022, 1 tot en met 8 oktober en de Kinderboekenweek, van 5 tot en met 16 oktober, overlappen elkaar. “Een mooie gelegenheid om daar een leuke actie aan te verbinden”, dacht Stichting Noggus & Noggus. En dat resulteerde in een kinderboekenruilbeurs ‘Een boek voor een boek’. De ruilbeurs wordt op vrijdag 7 oktober gehouden, van 14.00 tot 17.00 uur. Op dat moment kunnen klanten hun kinderboek ruilen voor een ander boek in de vestigingen in Ommen en Hasselt.

Of het nou om ‘Jip en Janneke’ gaat of om ‘de Neehoorn en de Slangzaam’: alle kinderboeken die er leesbaar en compleet uitzien kunnen geruild worden bij Noggus & Noggus Hasselt (Buiten de Venepoort 3) en Ommen (Strangeweg 23), op vrijdag 7 oktober vanaf 14.00 uur. Klanten en klantjes kunnen hun kinderboeken afgeven en ontvangen daarvoor een voucher, die ze bij de kassa kunnen inleveren voor een boek van hun keuze. Dubbel leuk: lezen is leuk en een ander blij maken met een fijn boek is ook leuk.

Gi-ga-groen

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft. Als je het over de natuur hebt, heb je het al gauw over het milieu. En als je het over milieu hebt, is kringloop daar een belangrijk onderdeel van. Weg met de plastic soep, de verspilling, de weggooimaatschappij. Ook boeken zijn het waard om een tweede, derde of misschien wel vierde leven te krijgen.

Bewustwording

In een wereld waarin grondstoffen steeds schaarser worden, is het van belang om kinderen al zo jong mogelijk kennis te laten maken met activiteiten die ze kunnen doen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Met ‘Een boek voor een boek’ wil Noggus & Noggus op een leuke manier bijdragen aan die bewustwording. Het project komt voort uit circulair ambachtsnetwerk WaardeRing, waarin zo’n vijftig organisaties, bedrijven en scholen uit de omgeving Zwolle samen werken aan meer kansen voor mensen en materialen.

Thijmen van Noggus & Noggus Ommen is in opleiding bij Noggus & Noggus Ommen in een leer-werktraject. Hij gaat in drie jaar alles leren over inname, magazijn en afvalstromen en is nu druk bezig met de voorbereidingen van de kinderboekenruilbeurs.
Afbeelding
Brandweer rukt uit voor kortsluiting in stopcontact in pand Bergentheim Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem Bergentheim viert gezellige middag in Mariënberg Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Aanvragen bijdrage voor amateurkunstverenigingen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
'Kerkdienst in onze moodersproake' Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
De Boombouw - Wintermarathon Ommen 18 uur geleden