Burgemeester Hans Vroomen kwam het briljanten paar persoonlijk namens de gemeente Ommen feliciteren.
Burgemeester Hans Vroomen kwam het briljanten paar persoonlijk namens de gemeente Ommen feliciteren. G. Brokelman

Briljanten paar geniet ‘vorstelijk’

wo 31 augustus 2022 Ommen

In residentie De Stadshaghen genieten Lenze Kamstra en zijn echtgenote Sjoukje, geboren Reitsma elke nieuwe dag van het prachtige uitzicht over Ommen en de Overijsselse Vecht.  Een dag, die maandag 29 augustus in het  teken stond van hun 65-jarig huwelijksjubileum. Vanwege die mijlpaal kwam burgemeester Hans Vroomen dinsdag 30 augustus naar de Dikkerstraat om persoonlijk de felicitaties namens de gemeente over te brengen. 

Lenze Kamstra werd 92 jaar geleden geboren in het Friese Hoornsterzwaag in een gezin met 3 kinderen. Op jonge leeftijd hielp hij vader op de boerderij met het voeren van kippen en varkens en het handmatig melken van de koeien. Hij bezocht de lagere landbouwschool in Oldeberkoop en nam op 30 jarige leeftijd het boerenbedrijf over. Na 10 jaar werd het bedrijf verkocht en ging Lenze in loondienst verder. Sjoukje Reitsma (86) werd geboren in Leeuwarden. Zij groeide op in een gezin van 14 kinderen. Na haar schooltijd ging ze werken in een zorginstelling in Sneek. Het paar leerde elkaar kennen in Heerenveen. Hun huwelijk werd gezegend met 7 kinderen,17 klein- en 15 achterkleinkinderen. 

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 8 uur geleden
Op de foto, genomen door Geert Westerhof: de heer Gellekink, lid Raad van Bestuur van St. Saxenburgh, Gert Gerrits, voorzitter van HardenbergArt, en Willemien Bulthuis als verbindende factor.
Kunst in het Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 9 uur geleden