Wethouder Jaspers Faijer kwam het briljanten paar Middag-Euverman feliciteren namens de gemeente Ommen.
Wethouder Jaspers Faijer kwam het briljanten paar Middag-Euverman feliciteren namens de gemeente Ommen. G. Brokelman

Tijd vloog voorbij voor briljanten paar

wo 27 juli 2022 Hardenberg

“65 jaar samen is een heel eind, maar het is voorbij voor je er erg in hebt.” Dat concluderen de 89-jarige Dries Middag en zijn evenoude echtgenote Minie, geboren Euverman uit Beerzerveld. Dinsdag 26 juli herdachten zij hun briljanten huwelijksjubileum. Voor de gelegenheid kwam onder andere wethouder Bart Jaspers Faijer langs om het paar namens de gemeente Ommen te feliciteren. 

Het paar leerde elkaar kennen tijdens een zogeheten ‘jennegies’ markt, die destijds in Hardenberg plaatsvond. Na 2 jaar verkering werd er getrouwd in het gemeentehuis van Hardenberg. Minie en Dries werden tijdens hun huwelijk gezegend met 3 zoons, een dochter, 11 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. 

Dries werd in Beerzerveld geboren als jongste telg in een gezin van 13 kinderen. Op jonge leeftijd hielp hij vader Johan op het gemengd boerenbedrijf met handmatig koeien melken en het voeren van de kippen en varkens. Na de dienstplicht bij de Koninklijke Landmacht vervuld te hebben ging Dries op 23 jarige leeftijd aan de slag bij metaalfabriek Stork in Hengelo. Op 60 jarige leeftijd kwam er een einde aan zijn werkzame leven en maakte hij gebruik van een VUT-regeling. 

Minie groeide op in Bruchterveld als jongste kind in een gezin met 10 kinderen. Ook zij hiep haar vader, Jan Euverman, al op jonge leeftijd op het gemengd boerenbedrijf. Hierna werden 16 jaar lang de guldens verdiend bij de gezinszorg in de regio Vroomshoop. Zowel Dries al Minie kijken terug op een mooi huwelijksleven, waarvan ze inmiddels al ruim 60 jaar in Beerzerveld wonen en waar ze met name genieten van hun mooi aangelegde bloementuin. 

Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 6 minuten geleden
Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 12 minuten geleden
Afbeelding
Geslaagde donateursactie Ommen 54 minuten geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 1 uur geleden
Dansen en genieten
Dansen en genieten als in je jonge jaren met live muziek van Way Back Nieuws Ingezonden 1 uur geleden