Burgemeester Maarten Offinga kwam Jaap en Zwaantje persoonlijk feliciteren met het briljanten huwelijksjubileum.
Burgemeester Maarten Offinga kwam Jaap en Zwaantje persoonlijk feliciteren met het briljanten huwelijksjubileum. G. Brokelman

Briljant paar ‘toost’ op geluk

wo 31 augustus 2022 Hardenberg

‘Briljant’. Dat zijn Jaap en Zwaantje Winter uit Gramsbergen, maar ze hebben het ook behaald. Na een eerste kennismaking tijdens een bedrijfsuitje in Amsterdam al 65 jaar samen. Woensdag 30 augustus kwam burgemeester Maarten Offinga naar de Goudenregenstraat om het briljanten paar met deze mijlpaal te feliciteren en ‘te toosten’ op hun huwelijksgeluk.  

De nu 90-jarige Jaap Winter groeide op in de Kikkerhoek, een buurtschap nabij Gramsbergen als tweede kind in een gezin van 9 kinderen. Hij begon zijn werkbare leven bij confectiefabriek Delana in Dedemsvaart. Daarna werden achtereenvolgens tafelbestekfabriek Gero in Gramsbergen en de gemeente Hardenberg zijn werkgever. Winter ging op 57-jarige leeftijd ‘met VUT’.  Zijn nu 87-jarige vrouw Zwaantje werd in het gezin Grootoonk in Ane geboren als tweede van 3 kinderen. Ze ging al op jonge leeftijd aan de slag in de huishouding in de buurtschap Ane. Daarna ging ze werken bij Gero. 

Zwaantje en Jaap hadden 6 jaar verkering voordat er in 1957 werd getrouwd. Hun huwelijk werd gezegend met 2 zonen, 2 dochters, 9 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. 

Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 1 uur geleden
Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde donateursactie Ommen 2 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 2 uur geleden
Dansen en genieten
Dansen en genieten als in je jonge jaren met live muziek van Way Back Nieuws Ingezonden 3 uur geleden