Afbeelding
G. Brokelman

Jan Harm en Gé 65 jaar samen

di 12 juli 2022 Hardenberg

Jan Harm Waterink, 88 jaar en Gé Baarslag, 84 jaar vierden dinsdag 12 juli hun 65-jarig huwelijksfeest, samen met o.a. de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en familie. Burgemeester Maarten Offinga kwam op maandag 11 juli naar de Burgemeester Schuitestraat om het briljanten paar de felicitaties over te brengen namens de gemeente Hardenberg.

Het echtpaar leerden elkaar kennen op school in Coevorden, vijf jaar later werd er getrouwd in het voormalige gemeentehuis in Heemse. Het huwelijk werd gezegend met 4 kinderen, 10 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen.

Jan Harm Waterink werd geboren in Hardenbergerveld als tweede kind in een gezin met negen kinderen. Al op jonge leeftijd hielp hij vader Albert op het gemengd boerenbedrijf met handmatig koeien te melken, kippen en varkens te voeren. Na twee jaar Ambachtsschool werd de eerste guldens verdiend als automonteur bij garage Waterink aan De Brink in Hardenberg. Hierna volgde de dienstplicht bij de Koninklijke Landmacht. Zij laatste werkgever werd Walmariet in Hardenberg waar Jan Harm maar liefst 35 jaar zijn boterham verdiende. 

Gé Baarslag groeide op in de buurtschap Ane als tweede telg in een gezin met vier kinderen. Na de vakschool werd haar eerste en tevens laatste werkgever Mulder een textielwinkel in Heemse. Nu woont het paar al 16 jaar met veel plezier in Spoorstede in Hardenberg en genieten van o.a. de wekelijkse klaverjas wedstrijden in de boerderij in Baalder. 

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 6 uur geleden
Afbeelding
Merchandise laten maken? Dit is wat je moet weten! Partnerbijdrage 8 uur geleden