Afbeelding
G. Brokelman

Hike, Interesse- en Trapperskamp geopend

zo 17 april 2022 Ommen

Om Ommen als stad in het algemeen en haar scoutingterrein Gillwell Ada’s Hoeve in het bijzonder op de landelijke kaart te zetten, wordt tijdens dit paasweekend voor het eerst een landelijke Hike, Interesse- en Trapperskamp (H.I.T.) voor scoutinggroepen in Ommen gehouden. Bijna 300 scouts uit heel Nederland verblijven in het kader daarvan drie dagen bij Ada’s Hoeve, één van de oudste scoutingterreinen in Nederland, om allerlei activiteiten te ontplooien en opdrachten te vervullen.  De opening van het weekend vond plaats op zaterdagmiddag. 

Een paar honderd scouts stonden op het mooie centrale beboste middenveld van Ada’s Hoeve onder de grote kleurige historische totempaal uit Maleisie. Met deze H.I.T. hoopt de organisatie een eerste aanzet te geven aan een jaarlijks terugkerend en groeiend scouting evenement in Ommen. De beheerder van Gillwell Ada’s Hoeve, Ronald Zijlstra, is één van de initiatiefnemers voor de Ommense H.I.T. Hij wist een aantal vrienden van vroeger, die elkaar weer tegenkwamen in Ommen, te enthousiasmeren om gezamenlijk een Ommense H.I.T. op touw te zetten.

“Het jaarlijkse paasweekend H.I.T. van Scouting Nederland bestaat dit jaar 65 jaar en er worden op zo’n 10 locaties in heel Nederland HITS georganiseerd door vrijwilligers van Scouting Nederland. Dat Ommen daar nu bij is, is fantastisch”, meent Pieterjan Wouda. Hij is één van ‘de vrienden’ van initiatiefnemer Zijlstra, die hij net als een aantal andere vrijwilligers, kent uit de beginjaren ‘90 toen ze allemaal lid waren van de Scoutinggroep in Dokkum en elkaar nu weer gevonden hebben in Ommen. De deelnemers worden tijdens de H.I.T. in Ommen begeleidr door zo’n 50 vrijwilligers. “We beginnen bescheiden met 7 onderdelen en zo’n 300 deelnemers, maar hopen de komende jaren een veelvoud daarvan in Ommen te mogen begroeten”, vertelt Wouda in een eerder gehouden interview. Tal van activiteiten waaronder een Kano afzaktocht, maar ook een Escape (H)it) zullen plaatsvinden dit weekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sjoeltoernooi bij de Schoevers uit Westerhaar Twenterand 38 minuten geleden
Afbeelding
Mishandeling op Klepperplein in Hardenberg: Getuigen gezocht Hardenberg 58 minuten geleden
Afbeelding
Geslaagde zonnige Baalderborg Motorrun Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
SV Gramsbergen op koers voor 3e periodetitel Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Prima resultaten bij het NK dammen voor pupillen. Sport Ingezonden 4 uur geleden