Afbeelding
De Toren

Grondverkoop in Hardenberg piekt

wo 6 februari 2019 Nieuws

2018 was een uitzonderlijk goed jaar voor de verkoop van grond voor woningen of bedrijfspanden in de gemeente Hardenberg. Er werden 330 nieuwe woningen gebouwd. Ook de verkoop van bedrijventerreinen piekte met de verkoop van bijna veertien hectare grond. Daarmee blijft Hardenberg groeien.

In 2018 werden in de gemeente Hardenberg 330 nieuwe woningen gebouwd. Vooral in Hardenberg en Dedemsvaart werd flink gebouwd. Zo kwamen er nieuwe woningen bij in De Cirkel in de Hardenbergse wijk Marslanden, op verschillende locaties in de centra van Hardenberg en Dedemsvaart en in de Dedemsvaartse wijk Bransveen. Zoals afgesproken met de Plaatselijke Belangen, wordt ook in de kleinere kernen een passend aantal woningen gebouwd.

Ruim honderd woningbouwkavels werden door de gemeente verkocht aan particulieren om zelf een woning te bouwen. De overige nieuwe woningen zijn gebouwd door projectontwikkelaars. Als gevolg van de woningbouw blijft het aantal huishoudens in de Hardenberg groeien. Het inwoneraantal steeg in 2018 naar 60.582 inwoners.

Nieuwe plannen voor woningbouw

Wethouder Martijn Breukelman (wonen): ‘We verkochten de afgelopen tien jaar niet eerder zoveel woningbouwkavels als in 2018. Door tijdig te starten met de voorbereidingen voor nieuwe woningplannen, kunnen we nu voldoen aan de vraag. Het is zaak dat we blijven voldoen aan de vraag naar nieuwbouwwoningen. Daarom maken we nieuwe plannen voor woningbouwlocaties. Zo wordt gewerkt aan een verdere uitbreiding van de Hardenbergse wijk Marslanden en staan nieuwbouwplannen in het centrum van Hardenberg op stapel. In overleg met de plaatselijk belangen bereiden we ook voor de verschillende kernen nieuwe woningbouwplannen voor, zodat ook daar een passend aantal woningen gebouwd wordt’.

13,6 hectare bedrijfsgrond

Ook bij de verkoop van bedrijfsgrond deed de gemeente in 2018 goede zaken. In totaal verkocht de gemeente 13 hectare grond aan bedrijven die zich vestigen op bedrijventerreinen Katingerveld in Balkbrug, Rollepaal Oost in Dedemsvaart of het nieuwe bedrijventerrein Broeklanden-Zuid in Hardenberg. Daarnaast verkochten ontwikkelaars o,6 hectare bedrijfsgrond.

Wethouder Alwin te Rietstap (economie): ‘We zijn al vele jaren koploper in Overijssel als het gaat om de verkoop van bedrijventerreinen. We verkopen het meest aan onze eigen ondernemers die hun bedrijf verplaatsen of uitbreiden. Vrijkomende bedrijfspanden zijn over het algemeen weer snel gevuld. Dat komt ook omdat er jaarlijks circa zeventig nieuwe bedrijven starten in Hardenberg. De bedrijven zijn de motor van onze economie. Daar is ons economische beleid op gericht: samen zorgen voor nieuwe economie en werkgelegenheid’.

Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 6 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 8 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand gisteren
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49