Afbeelding
De Toren

Ben en Hennie zestig jaar samen

vr 15 februari 2019 Nieuws

Ben Habers (85) en Hennie Habers-Beenen (81) vierden op woensdag 13 februari hun zestigjarig huwelijksfeest. Een dag later kwam burgemeester Peter Snijders het paar de felicitaties overbrengen namens de gemeente Hardenberg.

Het diamanten paar trouwde in het stadhuis van de voormalige gemeente Gramsbergen. Het huwelijk werd gezegend met drie kinderen, elf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Ben werd geboren in Ane en groeide op als jongste kind in een gezin van elf kinderen. Na de Mulo in Hardenberg werd de Middelbare Landbouwschool in Heemse met succes afgerond. Vooraf aan de verplichte diensttijd bij de Luchtmacht hielp Ben zijn vader op het gemengd boerenbedrijf. Zijn eerste werkgever werd de coöperatie zuivelfabriek in Gramsbergen waar hij onder meer met plezier pasgeboren kalfjes schetste. Na een fusie werkte hij bij de coöperatie zuivelfabriek Salland in Hardenberg en na nog een fusie bij het Overijssels Runvee Syndicaat in Den Ham. Na ruim 35 jaar werkzaam te zijn geweest maakte hij op 59-jarige leeftijd gebruik van een vut-regeling.

Hennie Beenen zag het levenslicht in de buurtschap de Meene en groeide op met een broer en twee zusters. Na de meisjesvakschool in Coevorden werd haar eerste werkgever het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Hierna werden de guldens verdiend in de gezinszorg en 28 jaar bij de thuiszorg. Nu woont het paar al 31 jaar met veel plezier aan de Goudenregenstraat in Gramsbergen en genieten ze van onder andere wandelen en handwerken.

Thomas Remmink van Den Ham in actie
ATC '65 en Den Ham in evenwicht na deel 1 Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Sjoeltoernooi bij de Schoevers uit Westerhaar Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Mishandeling op Klepperplein in Hardenberg: Getuigen gezocht Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde zonnige Baalderborg Motorrun Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
SV Gramsbergen op koers voor 3e periodetitel Sport Ingezonden 7 uur geleden